Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Parádézz idén is Budapesten!

Budapest Parádé - Parádézz idén is Budapesten!

Immár negyedik alkalommal indul útjára a budapesti fesztiválsorozat nagyszabású záróeseménye, a Budapest Parádé. A tavaly több mint félmillió látogatót számláló rendezvény idén augusztus 23-án 14 órakor indul az Erzsébet térről.

A központi ünnepség pedig a Hősök tere, a Felvonulási tér illetve az Andrássy út egy részének 44 pontján zajlik. A szervezők szerint a Budapest Parádé, amellett, hogy a Főváros nyárzáró eseménye, a legnagyobb szórakoztató zenei „kiállítás” is egyben, hiszen klubok és médiumok majd’ félszáz mozgó színpadán többszáz Dj és zenekar mutatkozik be, közöttük igazi világsztárok. A Budapest Parádé vendége lesz idén Dr. Motte is, a berlini Loveparade szülőatyja. A Budapest Parádét idén is több helyen „afterparty” zárja, a hivatalos záróesemény a Népstadion kertben, az ország legnagyobb fedett csarnokaiban, a Budapest Parádé Bónusz lesz, amelyre tavaly húszezernél is több vendég érkezett.

A Budapest Parádét a Sziget Kulturális Szervezőiroda 2000-ben azzal a céllal hívta életre, hogy egy nyárzáró utcafesztivál keretében, karneváli hangulatban, guruló színpadokon mutassák be a hazai kulturális-szórakoztató élet „legszínesebb” szereplőit. A sajátosan hazai karnevál a zenei stílusok széles tárházát mutatja be, műfaji kötöttség nélkül, így idén többek között az egyes kamionok mellett a reggae, a hip-hop, a nu-metal, a funky és a latin zene szerelmesei ünnepelhetnek kedvenc zenéiket hallgatva de még a nagynevű hazai Depeche Mode Fan Club is indít kamiont. Bár a kamionos felvonulás, formáját tekintve világszerte elsősorban az elektronikus zenéhez kapcsolódik, a Budapest Parádé szervezői sokkal inkább egyfajta „kulturális expóként” definiálják a „mi parádénkat”, amely a hazai szórakoztató élet nagyszabású, interaktív seregszemléje. Ennek megfelelően mindazok aktív résztvevők, akik az ifjúsági kultúra területén meghatározóak, fontosak, érdekesnek számítanak. A felvonulók között szerepel 18 klub, 16 médium valamint színházak, fesztiválszervezők és jó néhány baráti társaság, a támogató Pannon GSM és a Nokia közös Zenemobilja. Mindamellett a Budapest Parádén a hazai elektronikus zenei szcéna szinte valamennyi fontosabb szereplője is színpadra áll.

A tavalyi sikeres album után ismét megjelent a Budapest Parádé hivatalos albuma, amelyen 18 hazai dj dala hellható. A címadó dalt, a „Csak 1 nap van” című BPP Himnuszt idén is a Náksi vs Brunner szerzőpáros jegyzi. A Budapest Parádét este 10 órakor tűzijáték zárja s a zárórát követően a város szinte valamennyi nagyobb klubjában afterpartyval várják vendégeiket a Budapest Parádén résztvevők.
A legnagyobb, „hivtalos” utóbuli, a tavaly 20.000 főt megmozgató „Budapest Parádé Bónusz” lesz, amelynek a Népstadion kertben lévő három csarnok ad otthont. A Parádé Bónuszon, a hazai sztárok mellett tíz nemzetközi sztár is fellép, többek között Speedy J Hollandiából, Luke Slater Londonból és Eddie Amador az Egyesült Államokból valamint a Loveparade szülőatyja, Dr. Motte.

Jónap Tamás

2003. 08. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 08. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 08. 21. 0:00
Ott leszünk!!!
Vendég 2004. 02. 18. 0:00
Mi is ott leszünk!!!!!Pörgés 1000-rel!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Parádézz idén is Budapesten! cikk képei
Budapest Parádé - Parádézz idén is Budapesten!