Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Made in Serbia - Braca Teofilovici, Boban Markovics Orkestar, 2003 november 11.

Boban Markovics Orchestar - Made in Serbia - Braca Teofilovici, Boban Markovics Orkestar, 2003 november 11.

Szerbia nevének említésekor valószínű, hogy mindenkinek ez elmúlt évek targikus eseményei jutnak eszébe - háborúk, gazdasági válság, Milosevic diktatúrája majd megbuktatása, Djindjic miniszterelnök meggyilkolása - csak a legfontosabbakat említve.

Pedig ennek a balkáni országnak is sok-sok kincse van. Egyik ilyen kincs a zene, melynek avatott előadói Szerbia egy másik arcát próbálják bemutatni a világ bármely szegletén.

Budapesten alkalmunk lesz két olyan együttest látni egy esti koncert keretében, melyek az utóbbi évek sikerprodukciói az európai fesztiváloknak.
A Braca Teofilovici 98-ban robbant be Szerbiában, bemutatva mindazt, amit az akkor oly meggyötört szerbiai nép már rég elveszettnek látott - azt az ősi szerb kulturát, mely hagyománytisztelő és életszerető énekeivel energiát, érzelmeket árasztva megszólítja az embereket. 98-óta az ikerpárnak Ratkonak és Radisának töretlen a sikere. Több tízezer eladott lemez csak Szerbiában, rengeteg külföldi meghívás, ahol mint a szerb kultúra avatott előadóit és hihetetlen energikus előadásmodoruknak köszönve, mint egyedi művészeket ismerheti meg őket a közönség. A kétszólamú éneklést a duda és dob kíséret teszi még élvezetesebbé.

A Boban Markovics Orkestárt pedig szinte már nem is kell bemutatni senkinek Magyarországon. Ha az utóbbi időben pedig netalán kevesebbet találkoztak velük, annak az európai koncertkörutaik az okai. Ennek ellenére továbbra is Magyarország és a magyar közönség a kedvenc, így ha lehetőség nyíllik, akkor szívesen adják elő ismételten úgy a Kusturica filmek sikerdalait, mint a szerbiai kolokat, csocsekeket - pláne ha azt az ország első számú koncerthelyszínén a Zeneakadémián tehetik meg. Ha pedig érdekességre vágynak, akkor figyeljék Boban 15 éves fiának Markónak a szólóit, melyek már pótolhatatlan betétei a produkciónak.

Simon Péter

2003. 11. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

További Boban Markovics Orchestar cikkek

További friss zenei hírek »

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 11. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 07. 26. 14:45
Boban Markovic a legjobb
Vendég 2007. 07. 26. 14:46
Boban Markovic a legjobb
Vendég 2007. 11. 16. 11:04
Éljen a Boban Markovics Orchestar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Made in Serbia - Braca Teofilovici, Boban Markovics Orkestar, 2003 november 11. cikk képei
Boban Markovics Orchestar - Made in Serbia - Braca Teofilovici, Boban Markovics Orkestar, 2003 november 11.Boban Markovics Orchestar - Made in Serbia - Braca Teofilovici, Boban Markovics Orkestar, 2003 november 11.