Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

AXEtázis Bónusz - helyzetjelentés az Arénából

Budapest Parádé - AXEtázis Bónusz - helyzetjelentés az Arénából

Még a mai napig is érzem azt a kimerültséget és fáradtságot, amit a rengeteg táncolás, móka és bulizás okozott Szilveszter éjszakáján. Következzen az AXEtázis Bónusz Party részletes beszámolója, egyenesen az BS Arénából.

Sokak számára az Szilveszter egyenlő egy hatalmas házibulival, számos baráttal és eszem-iszom elfoglaltságokkal. Az össznépi megabulik eddig visszafogott szerepet játszottak számomra e csodálatos napon. Ezúttal viszont valami újra vágytam, és kicsiny társaságommal közösen este 11 óra tájban be is vettük az Arénát. Érezhető volt, hogy a tömeg fele a SYMA/Körcsarnok kettőst választotta, és inkább az elektronikus műfajoknak hódolt. Az Aréna sem panaszkodhatott e téren, mivel a legalsó szinten kialakított hatalmas árkádban is helyet kapott egy drum n bass terem, a RadioCafé nevével fémjelezve. Az Aréna főtermében – jobban mondva a megszokott küzdőtér csaknem felén - pedig egy hatalmas színpad és legnagyobb mai magyar sztárzenekarok kaptak fellépési lehetőséget, természetesen igazodva a Sziget Nagyszínpadának zenei vonalához.

Budapest Parádé - AXEtázis Bónusz - helyzetjelentés az Arénából

A SYMA Csarnokban hatalmas fényáradat és több ezer watt teljesítmény várta a bulizni vágyókat, nem kisebb lemezlovasok léptek itt fel, mint a Hyperspace bulikról már jól ismert Hot X, Jay Cortez és Igor Do’Urden, a hazai élvonalat képviselő Budai és Newl, a külföldi sztárok soraiban találhattuk Regis-t (UK), Surgeon-t (UK) és Green Velvet-et (USA). Egyszóval a SYMA csarnokba látogatók a magyar és külföldi techno zene élvonalát hallhatták egy teljes éjszakán keresztül.

Az épület szomszédságában, a Körcsarnokban, a trance és más dallamosabb muzsikák kapták a főszerepet, Sterbinszky, Kühl és Tommyboy a hazai, Chriss Dee és Ben Show (mindkettők UK) pedig a külföldi élvonalat képviselték.

Tippelni szinte lehetetlen, de nagyjából fele-fele arányban osztozott a két helyszín (SYMA/Körcsarnok és Aréna) az emberek áradatán, igaz ez az Aréna nagysága miatt nem volt érzékelhető. Este 11-kor kisebb problémát okozott egy szabad ruhatár fölfedezése (ki is kellett nyitni egy újabbat a 2. szinten), de innentől sem a büfében, sem az általános közlekedésben nem volt fennakadás. Remek ötletnek tartottam, hogy a küzdőtéren felül még a csarnok lelátójának is bizonyos szektorai a megfáradt bulizók szolgálatára álltak, így pár perces szünet erejéig gyönyörködni lehetett a fényekben, a színpadban és a táncoló, ugráló tömegben.

De nézzük a fellépő zenekarokat sorjában. A Bëlga-Supernem-Sziámi hármas abban a fura helyzetben volt, hogy a közönség még egész egyszerűen nem jött be a helyszínre, inkább otthon melegítettek az éjszakára. A Tankcsapda hírnevének megfelelően már komolyabb számú tömeg előtt játszhatott, nem is rosszul. A Kispál és a Borz, a fiatalok nagy kedvence, feledtetni tudta a számomra kiábrándító Szigetes fellépésüket. A Zanzibárnak jutott az a megtisztelő szerep – bár talán a zenekarok sorrendjében, kvalitásuknál fogva hamarabb kellett volna játszaniuk -, hogy bevezessen bennünket a 2004-es évbe. Eljátszották a jól ismert slágereket, igazán együtt éltek a közönséggel. A Heaven Street Seven szokásos, egykedvű produkciójával rukkolt elő, amelyet egyedi és dallamos zenéjével fűszerezett, ez idő tájt talán már egy kicsit lankadt a hangulat. Az Anima Sound System pedig feltette az estére a koronát és egy fergeteges koncerttel ajándékozta meg a nagyérdeműt.

A szám szerint 4. helyszín egy betonárkában volt található, egész pontosan az Aréna küzdőtere alatt. A hatalmas betonoszlopok között megrendezett drum n bass party olyan hihetetlen extázisba hozta a táncoló tömeget, hogy szerintem még többen a mai napig ott ropnák, ha szólna a zene. Az „ereszd el a hajam bulihoz” elengedhetetlen volt a Palotai, Doc Scott kettős szettje (természetesen külön-külön adták elő produkciójukat), amelyekben remekül vegyültek a kőkemény basszusok, és a magasabb röptű vokálok, dallamok is.

A nap első sugarai üdvözölték a tömegközlekedési eszközökre váró, kissé megfáradt bulizókat, hogy mindenki hazatérjen és feldolgozza az élményt. Találkozunk jövőre!

Simon Péter

2004. 01. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 01. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
neverke 2004. 01. 04. 0:00
Kár, hogy nem voltam. A Bëlgán , Tankcsapdán, és az Anima Sound System-en ott lettem volna :))))
Vendég 2004. 01. 06. 0:00
SAJNA ERRE PAZAROLTAM A SZILVESZTEREMET...!SZAR VOLT,POGO IS CSAK TCS-N VOLT,FOS VOLT AZ EGÉSZ,DE SEBAJ,BOLDOG ÚJÉVET MINDENKINEK!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

AXEtázis Bónusz - helyzetjelentés az Arénából cikk képei
Budapest Parádé - AXEtázis Bónusz - helyzetjelentés az ArénábólBudapest Parádé - AXEtázis Bónusz - helyzetjelentés az Arénából