Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Pörgés nap az A38-on

A38 hajó - Pörgés nap az A38-on

Ma este 10 órától katartikus ritmus-party veszi kezdetét az Artemovszk 38 mélytermében. Olyan ígéretes zenekarok lépnek fel, mint a Beat Dis, Ultra, vagy mint a kevésbé ismeretlennek nevezhető Stop Sonic, Dj Ali Bishop, vagy Cyborg Templar. A neveket olvasva a bennetek felmerülő gondolat, miszerint ez a mai kínálat a dance és leülős dub egész széles spektrumát átfogja, 12-én - vagyis MA este - bizony valósággá válik…

Beat Dis: Hip-Hop ötletek nem kifejezetten stílusbeli hangszereken mint basszgitár, ritmusgitár, dob na meg ott van az elmaradhatatlan kézimunka a dj személyében. A Beat Dis a táncos dallamokat nem virtuozítással, hanem a hangszerek kommunikációjával akarja megfogni. Az extremitást hiányolókat léleknyugtató zöngékkel kárpótolják. Semmi agresszió, lázongás, vagy monotonitás. Csak ők, meg a Hip-Hop.

Ultra: Gördülékeny rock’n’rollos, funkys könnyed zenécske. A Nyiffunky alkotói habár még eléggé a pálya elején járnak, pár sort azért is megédemelnek, mert nem félnek újra és újra próbáratenni, itt-ott hamiskás énekhanggal vegyülő, kissé alulvezérelt, mindazonáltal nagyon interaktív zenéjüket. A stílust is még csak keresgélik, sok gyakorlás és nótaírás áll még a zenekar előtt.

Stop Sonic: Ali Bishop és Cyborg Templar gyakorlatilag elválaszthatatlan fellépőtársai, a beat és a dub vidám országába szervez szafarit érdeklődő zenei túristáknak. Az esetleg táncraperdülő zsiráfok is a műsor részét képezik…

Dj Ali Bishop: Trip-Hop ból és rockból építkező ósdinak nem nevezhető táncoskedvű zene, síkos padlóra, önfeledt kontrolálatlan tánci-báncival, avagy hogyan művelik meg a zenét Nyugat-magyarországi honfitársaink.

Cyborg Templar: A régi Est FM állandó lemezlovasát be sem kell mutatni. Meggyőző, hatásos, dobzajtól sem mentes keverései az est fénypontját képezhetik.

Helyszín: nem írom le mégegyszer
Belépő: 800 Forint (na UGYE annyira nem is…?!)

Ferenczi Attila

2004. 02. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 02. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pörgés nap az A38-on cikk képei
A38 hajó - Pörgés nap az A38-on