Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Asian Dub Foundtaion

A38 hajó - Asian Dub Foundtaion

Ismét valami ütős készül a hajó gyomrában. Április 22-én csütörtökön az elvontabb embereknek kínál csábító programot az A38 hajó táncterme, valóságos beatcsemege és kuriózum: Asian Dub Foundation koncert, egy méterrel a víz alatt. Földöntúli élmény.

Az Asian Dub Foundation tagjai a 21. század MIDI harcosai. Az ő lekoppinthatatlan hangzásuk a hard-ragga és a jungle ritmusok, az indo-dub basszusvonalak, a sütő gitár- hangok, samplingek és a tudatosan provokáló anti-rasszista szövegek kombinációjából adódik. Legújabb anyagaikat is a keleties motívumok, elvont szitárszólók, kőkemény basszus témák, dub, drum’n’bass és hip-hop jellemzik, amelyek energikus és melankolikus, kiforrt dalok formájában váltják egymást.

A38 hajó - Asian Dub Foundtaion

Az ázsiai országokból Angliába bevándorolt közösségek kultúráján felnőtt fiatalokból álló zenekar radikálisan új hangzást hozott a brit underground zenei életbe. Ezt a rendkívüli hangzást, annak is a legmerészebb, Sound System vátozatát hozzák el most hozzánk, amelyben páratlanul termékeny módon keveredik a rock, a drum and bass, az ázsiai folk, a reggae és sok egyéb más stílus, ami nem fog mást eredményezni, mint egy igazi multi-etnikus zenei kavalkádot. S ha ehhez még hozzátesszük hazai társaik, az Anima Sound System tapasztalatait és lendületét, nem kétséges, hogy egy páratlan hangorkán tanúi leszünk ezen az éjszakán. Mindezek után az első észt lemezlovas – DJ Orav – táncoltatja tovább az egybegyűlteket, aki szintén a harcosabb-karcosabb zeneőrültek táborát szaporítja. A baltikumi fiatalember az illegális partyk-nál kezdte, kitartó munkájának köszönhetően manapság már a KOOP-féle projekteknek melegíti elő a közönségét.

Hely: A38 hajó
Idő: Április 22. (csütörtök) 22:00
Belépő: 2500.-

Ferenczi Attila

2004. 04. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 04. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 04. 24. 0:00
pontatlan a cikk, nem a teljes adf jön el, hanem a 2 mc, és egy dj. vagy is adf sound system lép fel ,és nem az a klasszikus hangszeres felállás, mint amit legutóbb a szigeten láthattunk. sokan félreértik így is a hirdetést, ne vezessük -akaratkanul is- félre a koncertrejárókat.
Ferenczi Attila 2004. 04. 27. 0:00
Hú bocs mindenkinek...
Vendég 2004. 04. 29. 0:00
Nem tudon de lehetne egy kicsit pontosabb és részletesebb! A lényeg valamennyire le van írva!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Asian Dub Foundtaion cikk képei
A38 hajó - Asian Dub FoundtaionA38 hajó - Asian Dub Foundtaion