Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Európa Kiadó – koncert az A38-on

A38 hajó - Európa Kiadó – koncert az A38-on

Sok év eltelte után 2 koncert erejéig újra összeáll a legendás Európa Kiadó - a korát meghatározó alternatív rockzene május 5-én és 6-án csendül fel a hajó koncerttermében illetve még 1-2 helyen vidéken, nem sokkal a budapesti előadást követően. Az esemény már csak azért is kuriózum, mert a tagok csak erre a pár hétre ültek újra össze, hogy felelevenítsék a múlt idők progresszív hangulatát.

Menyhárt Jenő (a zenekar zeneszerzője és énekese) szerint a a zenekarral a közönség soha nem volt megelégedve. Ha nem úgy volt ahogy a hallgatók gondolták, az volt a baj, ha pedig a kedvükre akartak tenni akkor meg az. A most New York-ban élő és dolgozó zenész saját bevallása szerint nem esett nehezükre újrajátszani az Európa Kiadó számait, az igazán komoly problémát inkább az jelentette, hogy a zenészek szerteszét élnek, ki Budapesten, ki a környékén, de van aki Sidney-be, Menyhárt pedig ugyebár New York-ban. Szerencsés egybeesés, hogy a zenészek tervei egy nosztalgia – koncertről és az A38 felkérése időben egybeestek, egyelőre úgy néz ki, jóidejig nem számíthatunk hasonló eseményre. Az A38 csapata nagyon örül annak, hogy a zenekar elfogadta a meghívást, s a születésnapot azzal a zenekarral ünnepelheti, amely a hajó munkatársai és több generáció életében is meghatározó volt.

A38 hajó - Európa Kiadó – koncert az A38-on

Pár szó a zenekarról: Az Európa Kiadónak összesen 7 lemeze jelent meg, amiből négyet valamint a koncertvideót a hajó szellemi elődjének tekinthető Bahia Kiadó adott ki. Az Európa Kiadó utoljára 1995–ben játszott a Szigeten, két tagja külföldön él, a többiek vagy más zenekarokban zenélnek, vagy „polgári” foglalkozást űznek. Az április második felét intenzív próbaidőszakkal töltötték a tagok, és május elején, Budapesten az A38 hajón illetve vidéki városokban adnak koncerteket.

„Van Pestnek egy ős-kultikus zenekara, amely már jó régen, még a régi nehéz időkben, amikor még az Európa szó nagyon, de nagyon divatellenes volt felénk, nevében is felvállalta az európaiságot. Sőt, mellé biggyesztette, hogy az Kiadó, azaz megszerezhető, belakható, ha merjük, ha akarjuk, ha otthon akarunk benne lenni.”

A zenekar tagjai: Menyhárt Jenő ének és gitár, Kiss László basszusgitár, Kirschner Péter gitár, Másik János és Varga Orsolya szintetizátorok, Magyar Péter dob.

Jegyek a hajón és a Ticket Express-ben kaphatók. Elővételben 2500Ft, a helyszínen 3000Ft. További információ:

Ferenczi Attila

2004. 05. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 05. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 08. 10. 0:00
Remek, és vidéki koncertek helyszinéről és időpontjáról mit tudhatunk?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Európa Kiadó – koncert az A38-on cikk képei
A38 hajó - Európa Kiadó – koncert az A38-onA38 hajó - Európa Kiadó – koncert az A38-on