Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Szelidi-tó Fesztivál

Szelidi-tó Fesztivál - Szelidi-tó Fesztivál

Teljesen egyedülálló elképzelés eredményeképpen született újra, a többtucat fellépőt felévonultató, teljes körű családi és páros kikapcsolódást nyújtó Szelidi-tó Fesztivál. A rendezvény elsődeleges célja a Dél-alföldi régiót gazdagító természeti értékek és a kultúra bemutatása.

A fesztivál valóban idilli környezetben zaljik majd, a Szelidi-tó (A Kiskunsági Nemzeti Park legnagyobb tava) körül. Szervezők célja, hogy a rendezvény mindenki számára teljeskörű és felhőtlen szórakozást nyújtson, a négy nap alatt egyaránt lehetőség nyíljon válogatni a széles körű hazai és külföldi zenei kínálatból, megismerni hazánk egyik legszebb vidékének kincseit, vagy akár csak a tó partján sütkérezni.

Szelidi-tó Fesztivál - Szelidi-tó Fesztivál

A Szeleidi-tó keretében bemutatkozási lehetőség nyílik sportegyesületeknek, természetvédelmi szervezeteknek, a népművészet, borászat és gasztronómia képviselőinek, kortárs művészi társulatoknak, népzenei művészeknek és ifjú zenész tehetségeknek. A rendezők távlati tervei, hogy a Szeleidi-tó fesztivál hagyományteremtő legyen, és amennyiben látogatottsága engedi, minden évben megrendezzék.

A programok jelentős része ingyenesen látogatható, a négy napos jegy magában foglalja az egy hetes szállást és strandbelépőt. A fesztivál zenei kuriózum is lesz, hiszen Magyarországon először válik valóra a bőnadrágosok álma: az Animals Cannibals és a hiphop.hu szervezésében megrendezik hazánk első Hip-Hop Camp-jét. Hétfőtől vasárnapig csak a szövegeké és a ritmusé a porond, a hazai élvonal mellettminden magában némi exhibicionizmust érző MC a színpadra pattanhat.

A \"Szelidítő\" a fesztivál egyik legnagyobb (20 000 négyzetméteres) területe. Ez a terület a rendezvény többi helyszínétől eltérően ingyenesen látogatható. A területen felállításra kerülő színpadon országos hírű, valamint környékbeli népzenei, néptánc valamint kortárs táncszínházi előadások kerülnek bemutatásra. A terület központi részén helyezkedik el a gasztronómiai és borászati sátrak. Itt a Dél-alföldi régió hagyományos íz világát kóstolhatják meg az idelátogatók, amit a Hajói és a Keceli Borvidék kóstolói színesítenek. A civil szervezetek területén a szervezetek felvilágosító és prevenciós tevékenységeket végeznek. (Drog-prevenció, véradás, természetvédelmi bemutatók, fa- és virágosláda telepítés, stb.) A főiskolák és sportegyesületek sátrainál ismertető és bemutató programokkal szolgálnak a megjelenő intézmények, valamint a sportegyesületek segítségével kerülnek lebonyolításra a különböző ügyességi és sport programjaink. A területen szülőmegőrző és játszóház látogatásra is lesz lehetőség,

Helyszín: Kiskunsági Nemzeti Park
Idő: 2004. július 12-18
Belépés: részben ingyenes

Ferenczi Attila

2004. 06. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 06. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 06. 19. 0:00
Nekem személy szerint nagyon tetszene, főleg a népzenei oldala. Remélem a Ghymes zenekar is fellépne. A hab a tortán Ákos jelentené, de ne legyünk telhetetlenek. Szerintem Bp.-ről is sokan látogatnák. Sok sikert hozzá.
Vendég 2004. 06. 21. 0:00
A Szelid a legjobb strand!
Vendég 2004. 06. 23. 0:00
Sok infó a Szelidi-tóról: www.szelidi.info
Vendég 2004. 06. 28. 0:00
király

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Szelidi-tó Fesztivál cikk képei
Szelidi-tó Fesztivál - Szelidi-tó FesztiválSzelidi-tó Fesztivál - Szelidi-tó Fesztivál