Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

VOLT Fesztivál 2004: július 8-9-10.

Volt fesztivál - VOLT Fesztivál 2004: július 8-9-10.

Világsztárok, nyaralás, páratlan hangulat. Július második hetében - immár tizenkettedik alkalommal - nyitja meg kapuit a VOLT. A háromnapos esemény 10 programhelyszínén 150 zenekar és dj, sportprogramok, filmek, előadások és számtalan új színpad várja a vendégeket.

Az idei évben, a megszokott kínálatot számos műfajban világsztárok színesítik.

A zenei program kialakításánál a szervezők idén is a minél szélesebb és színesebb paletta összeállítására törekedtek, műfaji kötöttség nélkül. Így a műsorban 150 koncert és dj kapott helyet a rockzenétől a jazz-en át a világzenéig és az elektronikus tánczene több műfajáig.

A VOLT Fesztivál idei programjában naponta több világsztárral találkozhatunk. A világzene kedvelői számára szenzációt jelenthet a Cuban Grammy's nevű produkció. A 18 tagú kubai csapatnak több Grammy-díjas művész is tagja, legismertebb közülük Eliades Ochoa, aki a Buena Vista Social Club egyik főszereplőjeként vált világhírűvé. Ugyancsak a világzenei kínálatot gazdagítja a szerb Boban Markovic Orkestar, Emil Kusturica több legendás filmjének zenészei.

A partihimuszként elhíresült "Hip Teens, Don't wear Blue Jeans" című dal mellett másfélórás, vidám hangulatú koncertre számíthatunk a német Frank Popp Ensemble-től. A csapat frontembere a fellépés után dj-ként is bemutatkozik a VOLT Rádió színpadán.
Az ugyancsak német N.O.H.A. igazi kozmopolita csapatnak számít. Az egyedülálló produkció ötlete a prágai születésű szaxofonos, Philip Noha elméjében született meg, aki nem mindennapi csapatot hívott életre.

Az idei program az elektronikus zene meghatározó, emblematikus sztárjait is ígéri.
Anglia színeiben LTJ Bukem és MC Conrad lép színpadra. A neves páros szereplése azok számára is kihagyhatatlan, akik nem rajonganak a drum and bass műfajért. Az E-Z Rollers (UK) Lady Rollerrel és MC Jakes-el kiegészülve remek hangulatú partit ígér, akárcsak Dj Krust és MC Dynamite (UK) szereplése.

Erre a hétvégére ismét hazaköltözik Sopronba a legnépszerűbb hazai technosorozat, a Hyperspace, amely keretében az Egyesült Államokból érkező Claude Young pakolja a lemezeket.

A VOLT Fesztivál életében először lép színpadra Ákos. A töretlen ívű karriert maga mögött tudó művész a május végi, budapesti "Utolsó hangos dal" című anyagával készül az egyedi technikai kivitelű produkcióra. Ákos vendégeként Hauber Zsolt és Menczel Gábor, az egykori Bonanza Banzai két tagja is színpadra lép.

Természetesen nem hiányozhatnak a VOLT-ról a Fesztivál "szimbólumának" számító előadók sem. Az évről-évre visszatérő csapatok közül jelen lesz - többek mellett - a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, az Anima Sound System, a Hooligans és a Hiperkarma.

Az idei kínálatban jó néhány legendás "visszatérő" pop- és rockzenekar vonul fel. Közel egy évtized után lép újra színpadra az Exotic együttes, amely a "Trabant" mellett több más slágert jegyez. Ismét szerepel Szikora Robi csapata, az R-Go, a rockzene rajongóit pedig többek között a Bikini és a Beatrice várja.

A VOLT színházi programjának legérdekesebb eleme a TÁP Színház "Virtuális valóság" című előadása, amely a nézők aktív részvételével zajlik.

A Magyar Televízió Kertmoziban több filmes szaktekintély válogatása alapján éjszakánként két-két filmet láthat a közönség.

Annak érdekében, hogy a Fesztivál vendégei egy tartalmas nyaralás emlékével térhessenek haza, a házigazdák jó néhány, a város bemutatását célzó vetélkedőt és játékot tartogatnak számukra. Mindemellett a helyszínen sportprogramok és ügyességi versenyek is várják a VOLT vendégeit.

Új helyszínek:
A soproni Lővér Kempingben idén 10 színpad és programhelyszín nyújtja kínálatát a VOLT Fesztiválon. A korábbi nagyszínpadok mellett újdonság a Soprock Színpad, amely a régió 12 zenekarának nyújt bemutatkozási lehetőséget, az esti órákban pedig nagynevű rockzenekarokat (Pl. Moby Dick, Beatrice, Bikini, Strong Deformity, stb.) lát vendégül. Az idei program részeként lesz teaház, ahol a Spektrum Televízió archívumából válogatott filmek kerülnek bemutatásra, és hozzájuk kapcsolódóan előadások is hallhatók.
A megszokott színvonalú, a helyszínen önálló színpadként működő VOLT Rádió adását idén a soproni Corvinus Rádió és a budapesti rádiocafé 98.6 folyamatosan, élőben sugározza, így a Budapest-Sopron közötti útvonalon élő illetve utazó rádióhallgatók is élvezhetik a VOLT Fesztivál hangulatát.

Szolgáltatások:
A tavalyinál kétszer több zuhanyozó és mellékhelység áll idén a VOLT Fesztivál vendégeinek rendelkezésére. A mozgássérültek számára a helyszínen két speciális WC kerül majd felállításra.
Az eseményen szelektív hulladékgyűjtő edényeket állítnak üzembe a szervezők a Fesztivál idejére.

Jegyárak:
A VOLT Fesztiválra május közepétől országszerte és a www.sziget.hu/volt oldalon válthatók belépőjegyek. A napijegy ára elővételben 3000 Ft, a helyszínen 3500 Ft, a háromnapos bérlet ára pedig elővételben 6900 Ft, a helyszínen 8500 Ft. Valamennyi belépőjegy-vásárló ingyenesen veheti igénybe a kemping szolgáltatásait.

Gab

2004. 06. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 06. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLT Fesztivál 2004: július 8-9-10. cikk képei
Volt fesztivál - VOLT Fesztivál 2004: július 8-9-10.