Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Művészetek Völgye 2004

Fesztivál - Művészetek Völgye 2004

Idén is megrendezésre kerül kis hazánk legcsodásabb összművészeti fesztiválja a Művészetek Völgye. A fesztivál területét képező hat kis falu (Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti, Öcs és Pula) július 23. és augusztus 1. között ad otthont a rendezvénynek.

A környezet valóban festői szépségű, a völgy hűs klímája a meleg nyárban is kellemes érzetet kölcsönöz. A Művészetek Völgye összképe lenyűgöző. A Völgykapu zászlót elhagyva bezárul a kinti világ, s megnyílik egy új, mely a közel fél évszázados múlt és a jelen értékeinek kavargó, lehengerlő forgata, számtalan meglepetést, felfedezni valót tartogatva magában. A hat kis falu erre a pár napra kifordul önmagából, istállóból színház, templomból koncertterem, a gazos közökből bazár, a füves domboldalból nézőtér lesz.

Fesztivál - Művészetek Völgye 2004

Érintetlen világ? Semmiképp. A 180-200 ezer látogatót fogadó fesztivál területe aligha mondható annak. De az elmúlt években a völgy gazdagodott, mintsem veszített értékéből, új értelmet nyert a „népművészet” fogalma. Minden ami hazánk ékessége, a finom boroktól, ételeken, képzőművészeti alkotásokon át, a tánc, a zene és a mértéktelen emberközeliség, itt fellelhető. Aki otthonának olyan eldugott zugát kereste, ahova a pár napra vele hasonlóan gondolkodó emberekkel a művészet világába menekülhet, megtalálta.

Mit várhatunk zenei téren? Klasszikus, reneszánsz, népzene és jazz, minden mennyiségben, utcaszínházakkal, táncházakkal, filmvetítésekkel tarkítva. A fesztiválzenekarok mellett olyan mikrohelyszínek kapnak helyet mint a Krétakör vagy a Bárka Színház, a 41 zöld-szervezetet és 10 nemzeti parkot magában foglaló Művészetek Zöldje, a kapolcsi Völgyjazz, gyerekprogramok a MeseVölgyben, a vagy a Völgymozgók fedőnéven futó mozielőadások.

A nagyszínpadokon olyan fellépőket köszönthetünk majd, mint Dés László, a Dresch Quartet, a Szakcsi Gipsy Jazz, Malacka és a Tahó, Amorf Ördögök, Belga, Ef. Zámbó és az Analóg Indiánok, Lajkó, Félix, Varga Zsuzsa, Anima Sound System, Anzelmo Crew, Kispál és a Borz, Sun City, Mitsoura, Balázs Elemér Group, vagy a Besh o Drom.

Ha valakit ez az írás nem győzött meg (de amúgy is!!), látogasson el a lenti oldalra, ahol a teljes letölthető programfüzet mellett számos hasznos infót is talál a Művészetek Völgyével kapcsolatban…

Ferenczi Attila

2004. 07. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 07. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Adddika 2004. 07. 15. 0:00
Jó a cikk! Mindenképpen örülök, hogy itt is olvashatok a Művészetek Völgyéről. Tavaly én is részt vettem, de lehet ez évben nem lehetek ott, ezért is örülök, hogy itt is olvashatam rólla.
Vendég 2004. 07. 17. 0:00
Én idén mennék le először. De már nagyon várom! Remélem azzal a bizonyos Balázsommal is összefutok, akivel tegnap zp-ben egész éjszaka csak beszélgettünk, aztán reggel csalódva elváltunk?! (nagyon megfogtál!) Georgina (ginus8@freemail.hu)
Vendég 2004. 07. 25. 0:00
az a véleményem, hogy hol ma f-ba van a programfüzet amiről írtál?????????????????????

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Művészetek Völgye 2004 cikk képei
Fesztivál - Művészetek Völgye 2004Fesztivál - Művészetek Völgye 2004