Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Félsziget Fesztivál, bemelegítés a Sziget előtt

Fesztivál - Félsziget Fesztivál, bemelegítés a Sziget előtt

Idén július 28. és augusztus 1. között várja látogatóit a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál. Erdély legnagyobb ifjúsági, kulturális eseménye idén már a helyi szervezők és a Sziget Kulturális Szervezőiroda közös rendezvénye.

Öt nap, hetven koncert, a román és magyar könnyűzenei élet krémje, nemzetközi sztárként a Chumbawamba, magyarországi és romániai DJ-k, színjátszó fesztivál, néptáncbemutató, filmvetítések, irodalmi délutánok, civil szervezetek bemutatkozása, performanszok, bábjáték és bábbemutató, sportprogramok – ezt kínálja idén Erdély legnagyobb kulturális, ifjúsági rendezvénye, a Félsziget Fesztivál.

A rendezvény nagyszínpadán fellép – mások mellett - Romániából a Holograf, a Voltaj, a Directa 5, Emanuel, az Iris, a Cargo, a Luna Amara, a Vama Veche, a Role, Moldovából a Zdob si Zdub, Magyarországról pedig a Zanzibár, a Bikini, a Republic, a Beatrice, a Tankcsapda, a Hobo Blues Band, a Sziámi, az Európa Kiadó, az Anima Sound System, a Heaven Street Seven, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Kispál és a Borz. Idén már nemzetközi sztárral is bővül a program: július 29-én este a Chumbawamba lép fel a Nagyszínpadon.

A Kisszínpadon a romániai fiatal pop-rock zenekarok mutatkoznak be. Stílustól függetlenül benevezhetett minden olyan előadó, amelynek még nem jelent meg önálló nagylemeze.
A kezdő zenekaroknak buzdítást jelenthet, hogy ugyanitt lépnek fel olyan előadók, mint Takáts Tamás, az Animal Cannibals, a Midnight Express, a Knock Out, a Shekinah, a Moby Dick, a Rollscream, az After Midnight, a BUG Mafia, a Parlament, a K-pital, a Venus, a Nyers és a Sarmalele Reci.

Az elektronikus zene kedvelőit várja majd a Party Aréna. A zenét ismert nemzetközi, magyarországi, valamint romániai lemezlovasok biztosítják. A fellépők között: Slam Jr, Stone, Lank, Budai, Newl, Sylvie, Wla Garcia (P), Igor Do'Urden vs. Jay Cortez, Coyote, Suie Paparude, DJ Raoul, Palotai és Cadik.

A Népek Táncai helyszínen, magyar, csángó és román néptáncbemutató és tánctanítás, ír- és cigánytánc-nap színesíti a programot. A Színjátszó Fesztivál programjában fellép a Teatrul Imposibil, a Maszkura, a MIMOSZ, az Imago és a Szomszédnéni Produkciós Iroda, egyéni előadók érkeznek Marosvásárhelyről és Kolzosvárról, továbbá itt lesz a Csíki Játékszín és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház is. A Bábszigeten bábszínház-történet és bábok bemutatója Vincze László kolozsvári bábszínész és Kovács Zsuzsa máréfalvi tanító jóvoltából várja a vendégeket. Továbbá Vitéz László és társai. Nem csak gyerekeknek.

Egyéb rendezvények

A tavalyi művészfilmek után idén a Transindex - Erdélyi Közszolgálati Portál válogatásában Erotikus filmek fesztiválja várja a nézőket. Naponta három vetítés. Csak nagykorúaknak. Ízelítőül: David Lynch, Bernardo Bertolucci, Lars von Trier…
Az irodalmi sátorban egymást váltják majd a könyvbemutatók, a felolvasóestek és az író-olvasó találkozók, s a budapesti Sziget Fesztiválhoz hasonlóan a Félsziget Fesztivál is lehetőséget nyújt a civil szervezeteknek a bemutatkozásra, saját programok szervezésére. A délelőtti és koradélutáni sportvetélkedőkön bárki bebizonyíthatja ügyességét, felmérheti erőnlétét, pótolhatja a reggeli tornát. A hagyományos (foci, tenisz, streetball, strandröplabda, úszás, evezés) sportágakon kívül jelen lesznek az extrém sportok is, valamint lufivolley, iszapbirkózás, hordódobálás és szumó is.

Már javában folyik az előzetes jegyárusítás. A bérlet elővételben 400.000 lej, ugyanez a helyszínen 500.000 lej, míg a napijegy – szintén a helyszínen - 120.000 lej. A magyarországi érdeklődők a Sziget Szervezőiroda (XI. Orlay utca 5-7.) irodájában is vásárolhatnak bérletet, elővételben 2.500 forintos áron.

Jónap Tamás

2004. 07. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 07. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 07. 30. 0:00
A Moby Dick mindenkit letarolt!!!
Vendég 2004. 08. 18. 0:00
Nem igaz, a Venus volt a legjobb!!!! És ez nem csak az én véleményem!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Félsziget Fesztivál, bemelegítés a Sziget előtt cikk képei
Fesztivál - Félsziget Fesztivál, bemelegítés a Sziget előtt