Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Mi újság a Völgyben?

Fesztivál - Mi újság a Völgyben?

Már jónéhány napja elkezdődött a Művészetek Völgye, de valószínűleg a csúf idő miatt (és a vészmadár meteorológusok egyre gyakoribb hibás előrejelzése miatt) a 10 napos összművészeti fesztivál egyelőre igen kevés látogatót vonzott.

Míg az ország túlsó felében az esőfelhő nevű képződmények csoportosulása miatt a vízcseppek mennyisége évszázados rekordokat döntöget, addig Kapolcs környékén igen enyhe az időjárás, eső alig van, szél is csak néha fúj, a nap pedig néha előbújik fátyolos köntöséből. A kirándulóidő talán nem kedvez a kültéri koncerteknek, de nézzük a pozitív oldalát: nem szakad rólunk a víz, így kevesebbet kell sörre (gyerekeknek ásványvíz!!) költeni.

Fesztivál - Mi újság a Völgyben?

A koncerteken még így is nagy közönség van, Monostorapátiban a Feketeország színházi munkabemutatója (mely csak felnőtteknek szól) tarol, Öcsön a Kőfejtőben minden este a koncerteken eszméletlen a hangulat, a Klastromban a tömeg bugizik, Vigántpetenden, Kapolcson és Monostorapátiban pedig a bazár és az elképesztő mennyiségű kézműves foglalkozás vonzza az embereket. (Az előbbi mondat egy jelentéktelen szava egyébként felidéz egy ősrégi viccet: „Milyen a hangulat az intenzív osztályon?….eszméletlen…)

Aki hazament nagy hibát követett el, aki még nem jött le, az fogja a cumóját és pattanjon fel a Népligetből induló 14:15-ös közvetlen járatra, vagy zötyögjön le Veszprémig és onnan átszálással próbálkozzon – 3 óra alatt garantáltan ide lehet érni Budapestről is.

A diákzsebet kétségtelenül kicsit megterhelik az árak (igazából a sátorozásért kérnek sokat a helybeliek, 500 és 1000 között Ft/fő/nap, mely az elhelyezkedéstől és a legtöbb helyen amúgy barátságos háziak szolgáltatásaitól függ). A napijegy továbbra is 1200.- (a nagyobb koncerteken kiegészítő jegyet kell váltani), a második hétvégére szóló bérlet (július 30. – augusztus 1) pedig 3000 pénz lesz azoknak akik észlelve az időjárás várható javulását, fogják magukat és nekivágnak a kalandos útnak.

Ferenczi Attila

2004. 07. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 07. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
ng 2004. 07. 31. 0:00
A Művészetek Völgye a nyár legigényesebb kulturális programja! Én már sajna haza jöttem.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mi újság a Völgyben? cikk képei
Fesztivál - Mi újság a Völgyben?Fesztivál - Mi újság a Völgyben?