Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Üde SZIN a fesztiválpalettán

Szegedi Ifjúsági Napok - Üde SZIN a fesztiválpalettán

Idén augusztus 26. és 28. között a ismét megrendezik a hazai fesztiváltörténet egyik alapkövének számító Szegedi Ifjúsági Napokat (SZIN).

A Tisza parti város Újszegedi Partfürdőjének több helyszínén - a három nap alatt - a hazai zenei élet legismertebb képviselőinek koncertjei, a SZIN zenei tehetségkutató verseny legjobbjai valamint filmvetítések, közönségtalálkozók, sportprogramok szórakoztatják a nagyérdeműt.

A Szegedi Ifjúsági Napok a hazai fesztiválélet legnagyobb hagyományokkal rendelkező eseménye, 1967-től a rendszerváltásig a leghíresebb multikulturális fesztivál volt Magyarországon. Az „ifinapok” idején az ország majd’ minden pontjáról zarándokoltak fiatalok a Tisza parti városba, ahol - akkoriban egyedülállóan - cenzúrázatlanul léphettek fel a zenekarok, köztük a kevésbé tűrtek is. A létező szocializmus legszabadabb fesztiválja a rendszerváltás után közel tíz évig hallgatott magáról. Tavalyi újraéledésével azonban egyből a honi fesztiválpaletta egyik legizgalmasabb vidéki eseményévé vált.

Az idei SZIN Borsodi Színpadán a hazai koncertpódiumok ismert zenekarai lépnek fel. Itt hallhatja majd a közönség az első napon a Bëlga, a Hooligans és a Republic koncertjét. Másnap a Zanzibár, az Emil RuleZ!, a Kispál és a Borz és az Anima Sound System lép fel. A zárónapon a Suncity, a Nyers és Ákos Az utolsó hangos dal koncertje szórakoztatja a Nagyérdeműt.

A T-Mobile színpadon a sort, mind három napon, a Szegedi Ifjúsági Napok tehetségkutató versenyének selejtezőiből továbbjutott legjobb hazai amatőr zenekarok koncertjei nyitják. Az ifjú titánokon a T-Mobile színpad ad helyt a kezdő napon a Volvox, a Tóth Bagi Band, Jamie Winchester és Hrutka Robi , valamint a Supernem koncertjének. Másnap, azaz pénteken a Blues Brothers Show, az Amorf Ördögök, Varga Zsuzsa és a Colorstar ad koncertet. Szombaton lesz itt a Gőzerő, a Zagar Project, a Hyperkarma és a Navrang.

Míg az előző két színpadon dübörög a koncerthangulat, a SZIN Danubius Sátrában az olimpiai közvetítéseket izgulhatja végig a sportszerető közönség, ahol neves sortolókkal is alkalmuk lesz találkozni a beszélgetések során. Ugyanitt, a közvetítések után az első nap Funky Buli és Emilio koncert, másnap, 22 órától Táncdal Fesztivál, a 60-70-es évek legnagyobb magyar előadói várják a közönséget (Soltész Rezső, Korda György és Balázs Klári) majd ezt követően Nosztalgia Házibuli hajnalig, harmadnap a 80-as évekbe kalauzolja a sátorba tévedőket Megyeri & Sokol egy igazi 80-as Partyval.

A Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatát gazdagítja, azonban helyileg elkülönülve, a szegedi belváros Dugonics Terén lesz látható a Szegedi Színpad programja, ahol a népzene és a jazz kapja a főszerepet. Az ingyenes koncertsorozaton fellép majd a Rozsdamaró zenekar, valamint a Hajnal zenekar. E helyszín programja a Sound of Sitar - avagy a nyugalom szigete, Zádori Balázs közreműködésével, bemutatkoznak balkáni folkzenekarok, fellép a MASKARADES (Gr) zenekar a második napon. A helyszín harmadik napi programja a jazz rajongóinak kedvez. A programban Storyville Jazz Band, Quintett Brasil zenekar latin amerikai műsora, a lodzi (Pl) Big Band zenekar koncertje és a napot jam session zárja.

A zenei programokon kívül a Night Movie helyszínén a korábban a www.szin.org weboldalon leadott szavazatok alapján összeállított filmkínálatot nézhetik végig a három nap éjszakáján.

Az Xtreme övezetben a Hydrogamez programok keretében matracfutam, waterpuzzle, vízikosár kupa, tengerészgyalogos kiképzés és sok más érdekesség várja az érdeklődőket.

A Szegedi Ifjúsági Napok teret kíván adni a különböző civil kezdeményezések, társadalmi szervezetek, alapítványok bemutatkozásának. A SZIN Civil Standján az idei évben találkozhat a közönség - mások mellett - a Magyar Vöröskereszt, az Ifjúsági Drogcentrum, a Szegedi Diákönkormányzat, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Gézengúzok Gyermeksport és Szabadidő Közhasznú Alapítvány, a Junior Achivement Magyarország, a Union of Jew Students, az Ifjú Szőreg Egyesület, a Rotaract Klub – LEO Klub, a SZITI Egyesület és sokan más egyesület képviselőivel.

A Partfürdőn közel 200m2-en bemutatkozik a Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Faluban mindenki tájékozódhat, ismerkedhet az egyetemmel, a hozzá kapcsolódó szervezetekkel, és magával a képzéssel. Előadások, vetítések, beszélgetésekkel várnak minden látogatót.

Jegyek:

Bérlet: (kempingezési lehetőséggel és hozzá tartozó szolgáltatásokkal)
- elővételben (2004.08.25-ig): 4,000.- HUF
- helyszínen: 5,000.- HUF

Napijegy (00.00 órától másnap reggel 08.00 óráig): 2,000.- HUF

fkriszta

2004. 08. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 08. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkrol?
Vendég 2004. 08. 15. 0:00
tök jó én is megyek ide az Ákos koncertre!
Vendég 2004. 08. 20. 0:00
szivesen mennék a SZINre, mivel szegedi vagyok, csak nincs pénzem :(
Vendég 2004. 08. 31. 0:00
mijem volt?????????

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Üde SZIN a fesztiválpalettán cikk képei
Szegedi Ifjúsági Napok - Üde SZIN a fesztiválpalettán