Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Budapest Parádé 2004

Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004

Már megint hűvös szelek járnak az ablakok alatt, így elmondhatjuk, hogy éppen időben szervezték meg az augusztus 28.-ai felvonulást. A Parádé idén sem nyújtott többet, mint egy ingyenes, reklámokkal teli tömegcirkusz, de éppen ez is a lényege: elbúcsúzunk a nyártól.

A Parádé sohasem szólt arról, hogy akkor mi most megmutatjuk, hogy mennyire különbözünk, egyediek vagyunk és egyébként is. Számos kritika éri a rendezvényt, miszerint a 600.000 kilátogató ember nagy része az egyszerű külvárosi techno nemzedék sarja, és évről évre nő az igénytelenség, a meztelen nők száma, és ép eszű szülő nem viszi ki a gyermekét egy ilyen megmozdulásra. Szeretnék egy dolgot leszögezni: a Parádéra nem kötelező kimenni.

Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004

Én személy szerint minden évben meglátogatom a rendezvényt, és az tény, hogy az évek alatt sokat változott az esemény, például már a 10 éves kislányok is egy szál tangabugyiban üldözik a 11 éves izompólós srácokat, de ezek a dolgok engem nem zavarnak – egy évben egyszer. Sőt, ha hozzáteszem, hogy a felvonultatott zenei stílusokat sem hallgatom egész álló nap, így még a kedves Olvasó azt is gondolhatja, hogy kifejezetten Parádé ellenes vagyok. Az tény, hogy ha valaki el tudja feledni – már miért ne tudná – a feljebb felsorolt észrevételeket, ráadásul még egy kamionra is fel tud jutni, a látvány és az élmény valóban magával ragadó.

Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004

De minek kell akkor mégis az a rengeteg reklám? Belépőt szedni egy ilyen rendezvényre lehetetlen, viszont így súlyos összegek esnek el a szervezésre fordítható forrásokból, amit pótolni kell. A cégek szempontjából egy fizetőképes és rendkívül befolyásolható korosztály teszi ki az odalátogató közönség igen nagy hányadát. Ne felejtsük el, hogy ennyi embert megmozgatni – egyszerre – ma Magyarországon finoman fogalmazva is nehézkes. A legtöbb multinacionális cég a hasonló rendezvényekre időzíti új termékeinek bemutatóját, reklámkampányának indító lépését – tehát a nyakunkba zúduló szórólaptenger és plakátáradat természetszerűleg velejárója az eseménynek.

Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004

Viszont érdekes lenne azon elgondolkozni, hogy miképpen fordulhat elő a magyar dj-k hegemóniája a Parádén, miszerint egy-egy nevesebb dj akár háromszor is fellép az eseményen. A magyar dj szakma fejlődésének biztosan nem tesz jót ez a tendencia, mivel egészen biztos vagyok benne, hogy számos fiatal lemezlovas megmutatná tudását, csak éppen a kamionok szervezői nem bíznak meg bennük, és amúgy is minél több embert kell a jármű közelébe vonzani – mivel mással, mint a fellépők névsorával.

A Parádé idén is mosolygós arcokkal és táncos lábú fiatalokkal volt főleg tele, és a látogatók számát nézve talán szemet is hunyhatunk a késeléses sérülések és az elcsattant pofonok hallatán. Idén már a nemzetközi megítélése is nagyot fejlődött a rendezvénynek, ennek ékes bizonyítéka, hogy a berlini Loveparade és a párizsi Techno Parade is indított kamiont.

Ezúton szeretném megköszönni az E-Klubnak azt az újabb lehetőséget, hogy a Music.hu stábja fönt lehetett a kamionjukon, és órákon át élvezhette a mind zeneileg, mind látvány szempontjából színvonalas eseményt.

Az este 10-kor véget érő rendezvény után a partizó közönség a városszerte több helyen lévő afterpartykon pörögte át az éjszakát, köztük a legnagyobbon, a Bónusz Partyn 23.000 látogató bulizott hajnalig, igaz, a drum and bass részleg elég sokat késett az indulásal. Fellépett többek között Optical, Matrix, Palotai, Dj. Rush, Monika Kruse, Dr Motte, Mijk van Dijk, Pulsedriver és Kai Tracid.

Simon Péter

2004. 09. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 09. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkrol?
Vendég 2004. 09. 02. 0:00
ha valaki bulizni megy, akkor nem zavarhatja meg néhány plakát, vagy hírdetés!!!!!
Vendég 2004. 09. 03. 0:00
Én egyet értek a cikk írójával mégis jövőre is kilátogatok,mert jó!
Vendég 2004. 09. 05. 0:00
Valóigaz ami a cikkben elhangzik és valahol mindent lehet erről az oldalról szemlélni, de úgy gondolom aki oda kimegy szórakozni nem azzal fog törődni, hogy milyen kamion és mi van rajta, hanem azzal hogy ki van rajta és milyen zene!
Vendég 2004. 09. 13. 0:00
a budapest parádé napján, este a mokkacukában volt a Belga koncert!!! Életem lexebb napja volt, megláttam ott álmaim nőjét, akit azóta is keresek: vörös haj, tele csatokkal, arcán piercingek: a szemöldökében, és szépségpötty-szerű; sok fülbevaló, piros napszemüveg... Kb 160-170 cm magas, Piros felső és sötétkék farmer. Ha valaki ismeri, vagy felismeri... szóljon neki, hogy jelentkezzen fel a music.hu-ra!!! Köszike

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Budapest Parádé 2004 cikk képei
Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004Budapest Parádé - Budapest Parádé 2004