Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Az argentin tangó északi hőse

Eino Grön - Az argentin tangó északi hőse

A finn tangókirály, Eino Grön szeptember 8-án hazánkba látogat, hogy a magyar közönség megízlelhesse: milyen ízletes koktél keletkezik, ha a perzselő és tüzes latin muzsikát skandináv lendülettel és ritmikával házasítjuk. A kóstoló helyéül az A38 hajó szolgál.

A finn tangó a szenvedélyes, drámai argentin tangó sajátos és egyedi finn változata, mely ritmikus és melodikus északi vonásokat olvasztott magába. Az eredmény szédületes! A tangó ritmikai frissessége és drámai szenvedélye északra tartó útja során moll hangnembe váltott, ritmusa egyenletesebb lett. A finn tangó szövege szinte kivétel nélkül a szerelemről, különösen annak hiányáról szól.

Eino Grön - Az argentin tangó északi hőse

A finnek tangó iránti rajongását az 1985 óta évente megrendezésre kerülő tangófesztiválok is jelzik. Ezek keretében sor kerül a hihetetlen népszerűségnek örvendő tangóéneklő versenyre, a tangószerzők és szövegírók versenyére és természetesen a szünet nélküli, éjjel-nappal tartó táncra.
A Finn Nagykövetség és a Finnagora Központ támogatásával az A38 Hajó vendége lesz a finn tangó legendás csillaga, Eino Grön, akit minden finn ismer. Nemrégiben ünnepelte pályafutásának 45. évfordulóját. Első lemezét 1958-ban adta ki, azóta több dalt írt, mint bármely finn dalszerző, szám szerint 530-at. Huszonöt éven keresztül heti 6 fellépése volt. Nagyívű pályája során szinte mindenütt megfordult a világban, négy tagú zenekarával Argentínában is telt ház előtt játszik. A finn közönség szívét meghódító munkásságáért Tarja Halonen köztársasági elnök Pro Finlandia díjjal tüntette ki 2001-ben

Belépőjegy: 1000 Ft, elővételben kapható.

Ferenczi Attila

2004. 09. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 09. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Oswaldo 2004. 09. 07. 0:00
Kedves Ferenczi Attila! Mi érteleme van annak hogy cikkekről nyitsz fórumokat?Mert így ezer meg ezer felesleges 2 soros nyamvadt fórumok keletkeznek,amihez maximum az lesz a hozzászólás hogy "bazd meg",és "mi a fasz"..meg az ehhez hasonlók(vagy még talán ennyire sem méltó a fórumod)..akit érdekel a cikk az menjen a cikkre(mert bejelentkezéskor így is,úgy is látja az ember kénytelen kelletlen) ne pedig úgy próbáld a cikkekhez való hozzászólások kudarcát(illetve cikkes kudarcaidat)kompenzálni, hogy fórumot nyitsz róluk,mert teljesen felesleges,effajta tevékenységednek se funkciója,se célja....kérlek álllj le!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az argentin tangó északi hőse cikk képei
Eino Grön - Az argentin tangó északi hőseEino Grön - Az argentin tangó északi hőse