Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

'Svédületes záróbuli a Trafóban

Fesztivál - 'Svédületes záróbuli a Trafóban

Utolsó akkordjához érkezett a Trafó és a Svéd Intézet együttműködése, melynek köszönetően részesei lehettünk egy csipet kortárs svéd kultúrának, betekintést nyerve az ottani művészfiatalok gondolatvilágába. A február 13-ra tervezett finálén, két svéd csapatot a The Tiny-t és a The Concertes-t köszönthetjük, a magyar Egy Kiss Erzsi Zene formációval karöltve.

A közel egy éve tartó programsorozat folyamán a svéd művészet számos aspektuát (interaktív művészet, költészet, film, tánc és új cirkusz) szemlélhettük. A zárás korántsem jelenti a gyümölcsöző kapcsolat végét, sokkal inkább egy hosszú távú együttműködés intro-ját.

A fellépők:

The Tiny: ahogy a neve is sugallja, egy kicsi, háromtagú együttes, teljesen egyedi hangzással. A cselló, nagybőgő, zongora/orgona felállás Ellekari Larson intim énekstílusához ad hátteret. Ez a csodálatos, akusztikus, melankólikus lo-fi pop zene leginkább Björk, Kate Bush, vagy Stina Nordenstam világához hasonlítható.

Fesztivál - 'Svédületes záróbuli a Trafóban

Egy Kiss Erzsi Zene: ők remélhetőleg nem szorulnak bemutatásra. Virtuális világzene, melybenaz ének nem konkrét nyelven szól, így üzenetük nem is a szövegben, sokkal inkább a hangban, a hangzásban rejlik, melyet különleges harmóniában, szabadjára engedett, egyenrangú, groove-os, sanzonzenés játékkal valósítanak meg.

Fesztivál - 'Svédületes záróbuli a Trafóban

Kiss Erzsi – ének
Kovács Linda – ének
Sütő Márton – gitár
G. Szabó Hunor – dob, ütőhangszerek, gitár
Vajdovich Árpád – basszusgitár, nagybőgő

The Concretes: egy nyolc tagot számláló, fúvos szekciót is tartalmazó zenekar, melynek stílusát nehéz lenne definiálni. Leginkább egyfajta Monkees pop,soul, skandináv folk és kamarazene keverékeként lehet leírni, némi Velvet Underground ízzel. Legutóbbi lemezükkel meghódították Angliát, de sokat koncerteznek Amerikában és Skandináviában is.

Idő: 2005. február 13. - 20:00
Hely: Trafó - IX. Liliom és Tűzoltó utca sarka
Bellépő: 1000.-

Ferenczi Attila

2005. 01. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 01. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

'Svédületes záróbuli a Trafóban cikk képei
Fesztivál - 'Svédületes záróbuli a TrafóbanFesztivál - 'Svédületes záróbuli a TrafóbanFesztivál - 'Svédületes záróbuli a TrafóbanFesztivál - 'Svédületes záróbuli a Trafóban