Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Egyszercsak – Megintcsak lemezbemutató

Egyszercsak - Egyszercsak – Megintcsak lemezbemutató

Február 25-én a budapesti A38-as hajón tartja ”Megintcsak” című második albumának lemezbemutató koncertjét az Egyszercsak zenekar. Ráadásul olyan illusztris művészek társaságában lépnek színpadra, mint Jamie Winchester és Hrutka Róbert, Hajós András, valamint a Kowalsky meg a Vega zenekar.

Van egy zenekar, aki a saját játékszabályai szerint játszik popzenét Magyarországon: hangos gitárokkal, jazzes betétekkel, valamint baráti, ”nem-megmondós” hangütéssel.

A csapat tagjai hónapok óta lázasan készülnek a ”nagy megmérettetésre”: a lemezbemutatón ugyanis a Megintcsak című korong valamennyi dalát műsorra tűzik, olyanokat is, amelyeket korábban még sosem játszottak el koncerten. ”Igazi lemezbemutatót tervezünk: olyan felállásban lépünk színpadra, amellyel képesek vagyunk a lemezen található összes zenei finomságot hűen visszaadni” – nyilatkozta Matyi, a csapat gitárosa. - ”Mivel billentyűsünk, Födő Sanyi a lemez csaknem összes számában ütőhangszereken is játszott, élőben Mogyoró Kornél fogja helyettesíteni az ”ütős-énjét”.

És most lássuk a vendégeket! A ”Megintcsak” zenei rendezője Jamie Winchester a lemezhez hasonlóan gitározással és vokálozással erősíti a csapatot, és ha már eljön, magával hozza saját zenekarából Hrutka Róbert gitárost és Giret Gábor basszusgitárost, akikkel saját repertoárjuk néhány darabját is elővezetik. Giret ”Gijo” Gábor ezen felül az egyik egyszercsak dalból készített sajátos, bluesos-jazzes átiratát adja elő az egyszercsak tagjaival.

Az előzenekar tisztjét szintén egy izgalmas zenekar, a Kowalsky Meg a Vega tölti be. A Black-Outból ismerős Kowalsky vezette csapat húzós, groove-os gitárzenéje várhatóan kellően megalapozza az este hangulatát.

És hogy a fentiek mellett mit fog csinálni Hajós András? Ez már tényleg maradjon meglepetés!

fkriszta

2005. 02. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 02. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Baba 2015. 07. 21. 8:11
Tetszik))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egyszercsak – Megintcsak lemezbemutató cikk képei
Egyszercsak - Egyszercsak – Megintcsak lemezbemutató