Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Hanna Fesztivál – Gúta / Szlovákia

Fesztivál - Hanna Fesztivál – Gúta / Szlovákia

Az augusztus 25-28 között kerül megrendezésre a hagyományteremtő Hanna-Hanna Fest, melynek fő irányvonala az ifjú tehetségek ápolásán túl a humanista ill. környezetvédelmi törekvések hirdetése, némileg autentikus, némileg hi-tech zenei vonalba ágyazva, ahogy ezt egy modernkori ifibarát kultúrprogramtól elvárhatjuk.

Az összes ma fellelhető népművészeti ág (ötvösművészet, fafaragás, korongozás, festészet, szobrászat, kosárfonás néptáncok) képviseltetik majd magukat. Lesz filmvetítés (60 rövidfilmet válogattak össze), csángó-táncház, néptáncbemutatók és betyárjátékok. Ha már a betyárkodásnál tartunk, persze van kollektív strandolási lánybámulászós lehetőség is, a közeli Dögös-tónál vagy a Vágh-folyónál.

Fesztivál - Hanna Fesztivál – Gúta / Szlovákia

Az esték az etno, funky, ska, garage-rock és rock'n'roll üdítő hangzivatarában telnek majd, a koncertek után pedig a hip-hop, minimal, techno, drum and bass, breakbeat, experimental, ambient és goa-psytrance DJ-k játékára lehet ugrálni.

Az etnót a Para One Crew és a Peca , a funky-t a nemzetkőzi Puncs és a horvát La Gusta Superior, a ska-t a Maskabál, a garage-rock-t pedig a Moog, The Trousers és a színtén nemzetközi The Bite zenekarok szolgáltatják.
Az élő hip-hop-ot Nadir és csapata és a helyi erők Attilah, Rap'art'oar, DPR Fam, Deniz, a live act-okat Odin és Simko teritik elénk a minimáltechno szűkösnek nem mondható asztalán. Kísérletező fiatalok a Pesura és Bleps, szlovákiából Feki, DJ Semmi és még sokan mások. Az electrot az amerikai Dr Pokoly, a goát pedig a görög Family 2 - Panicos/Evros, itthon ismert Psylocke, Thomas és a lengyel Outcyber fogják görgetni.

„Látens céljaink közé tartozik még, hogy az ifjúság képviselőit az érdeklődési körén (környezetvédelem, művészetek, szórakozás) át fogjuk meg és ezen úton vezessük vissza a folk- illetve magyar nép hagyományos művészeti kifejeződésihez, vagyis a gyökerekhez, melyektől sokan eltávolodtak rohanó világunkban . Hiszen a természettel együtt élve – s nem rombolva – éltek őseink sok ezer éven át, ami mostanra tán kissé – nagyon – felborult... máskülönben egy más alternatívát kívánunk nyújtani, mint az eddig bevett kommersz jellegű fesztiválok esetében... hogy ez sikeres legyen várunk mindenkit szeretettel augusztus 25-től 28-ig Gútán (Szlovákiában) a Hajómalomnál .

Idő: 2005 augusztus 25-28
Hely: Szlovákia - Gúta (Hajómalom)
Pénz: 5000 Ft

jegyelővétel:
Yellow Zebra (Deák tér, McDonalds mellet)
V. Bejáró (Pipa u., Fővám tér mellet)
Castro Bistro (Raday u. és Kinizsi u. sarok)
Art Café (Európa udvar, Komárno)

Ferenczi Attila

2005. 08. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 08. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 04. 15. 21:03
az a véleményem,hogy a leheto legrosszabb,mert miattatok nem tudok eljutni a BEP koncertra!
Vendég 2006. 04. 15. 21:04
Na miva??,senkinek sincs véleménye??
Vendég 2006. 05. 10. 13:38
Dehogy nincs!!! Aki idén augusztus 31- szeptember 2-ig nem jelenik meg a fesztiválon, az öröklét lehetőségét utasitja el magától...a Hanna-Hanna Festival a szépség feltámadása...GYERTEK! -szanszára-

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hanna Fesztivál – Gúta / Szlovákia cikk képei
Fesztivál - Hanna Fesztivál – Gúta / SzlovákiaFesztivál - Hanna Fesztivál – Gúta / Szlovákia