Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

CPg, Elit Osztag, Tizedes Meg a Többiek

A38 hajó - CPg, Elit Osztag, Tizedes Meg a Többiek

Tombol a punk december 15-én az A38-on. A könyörtelenül őszinte zenekarok botrányos viselkedésükkel régóta a nihilista műfaj prófétái, botránykeltő viselkedésüket ezúttal a kamera is rögzíteni fogja. Talán, hogy legyen mit mutogatni az unokáknak?

A haza vonal (első) éllovasa a CPg 1980-84 között mindössze 12 koncertet adott, antikommunista szövegeikkel olyannyira sikerült felbosszantaniuk az akkori rendszer urait, hogy ekkor a tagokat letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A botrányok száma ezután is csak nőtt, sajnos nem egyszer a hogy a CPg-t (mely ez idő alatt felmorzsolódott) előszeretettel mosták össze a Mos-oi nevű szélsőjobbos zenekarral. 1999-ben a kor Julianus barátja fejébe vette, hogy filmet készít róluk – a szervezkedés és a közös munka manifesztuma az A38-on tartandó mostani koncert. A filmfelvétellel azt kívánják ellensúlyozni, hogy a magyarországi punkról méltatlanul kevés dokumentum maradt fenn.

A CPg tagjai az "együttes keretén belül megvalósított magatartásukkal a Magyar Népköztársaság alkotmányos rendje, szövetségi, barátsági és együttműködésre irányuló nemzetközi kapcsolata elleni érzelmeket igyekezett szítani, mégpedig nihilista, anarchista alapokon, tehát gyűlöletkeltési szándékkal. Vannak azonban olyan számaik is, melyek érzelemkeltő képek, allegóriák, metaforák felhasználásával, gondolkodási úton juttatják hallgatójukat hasonló eredményre.” 1999-ben egy fiatal filmes, Kövesdy Róbert fejébe vette, hogy

Haska Béla: ének
Benkő Zoltán (Güzü): gitár
Nagy Zoltán (Kutyás): dob
Varga Zoltán (Takony): basszusgitár

Az Elit Osztag múltja a CPg-éhez hasonló, a "Trianon" és "Protézis" zenekarok fúziójából jött létre 1984-85 környékén. Az Elit Osztag népszerűsége töretlenül ívelt felfelé, ám tavaly egy tragikus esemény - a gitáros Berki Zsolt, azaz Kisbőrke halálos autóbalesete - miatt a zenekar félig megszűnt, ez az alkalom lesz a búcsúkoncertje.

Kiss József (Kutya): ének
Nagy Levente: ének
Volincsák Ákos: szájharmonika
Németh István (Nunu): basszusgitár
Kustos László (Karó): dob

A népszerű drámáról és filmről elkeresztelt TMT zenekar múltja Papp György vezetésével 1983-ra nyúlik vissza, működésének rövid időszaka alatt az egyik legjobb punkbandává nőtte ki magát. Hosszú ideig szünet - az újjáalakulásra egészen az idei Szigetig kellett várni, de ott aztán hatalmas koncertben volt része az odalátogató nosztálgiázni vágyóknak. Húzós punk és zúzós ős-hardcore - a TMT valószínűleg a leginkább előremutató punkzenekar (volt és marad) Magyarországon.
2005. december 15., csütörtök 21h
Belépő: 1000 Ft, elővételben kapható.

Ferenczi Attila

2005. 12. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 12. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 16. 0:36
Ez kemény vazzeg! CPG = Cigány Pusztító Gárda, csak hogy tudja mindenki, miről is van szó.
Vendég 2005. 12. 19. 10:03
bénák. centerális punk group a jelentése, punkok nem szkinheaedek
Vendég 2005. 12. 20. 17:48
addig hallgasd amíg meg nem érted!!!!!!!!
Vendég 2005. 12. 20. 19:14
come on punk group! hol tudok képeket letölteni a cpg-ről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

CPg, Elit Osztag, Tizedes Meg a Többiek cikk képei
A38 hajó - CPg, Elit Osztag, Tizedes Meg a Többiek