Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Rhoda Scott (USA/F) – Január 25.

A38 hajó - Rhoda Scott (USA/F) – Január 25.

2006. január 25-án Magyarországra érkezik a smooth jazz-re keresztelt stílus dívája, hogy az A38 által szervezett Szívhang sorozat elemeként a Kovács Linda Trióval egy estén megízlelhessük miként is viszonyul a törékeny női lélek a jazzhez.

A koncert
Az idei évad első fellépője a Hammond orgona "királynője", Rhoda Scott. A kitűnő orgonista többször járt már Magyarországon, a hetvenes években egy ideig itt is tanult, úgyhogy neve igazán nem ismeretlen a hazai közönség előtt. Ezúttal sajátos felállású trió tagjaként érkezik: az orgona-pozan-dob hangszerelés különleges dzsesszélményt ígér.

A38 hajó - Rhoda Scott (USA/F) – Január 25.

Élete
Rhoda Scott New Jerseyben született egy metodista lelkész legidősebb lányaként. Az afroamerikai keresztény miliő, a gospelek atmoszférája mély benyomást gyakorolt rá. Elkötelezte magát az orgona mellett és amerikai, illetve franciaországi tanulmányok után - Nina Simonéhoz vagy Dee Dee Bridgewaterhez hasonlóan - Franciaországban települt le. A klasszikus jazz-sztenderdektől a gospeleken és a spirituálékon keresztül a blues-okig terjed széles repertoárja. Több mint ötven lemeze jelent meg, a legutóbbi éppen a kiváló pozanossal, Sarah Morrow-val, akivel A38-as koncertjén is együtt muzsikál.

Kovács Linda Trió
Kovács Linda a fiatal magyar énekesnő-generáció tehetséges és sokoldalú képviselője. A Zeneakadémi jazztanszakára járó hölgy reggae-t éppúgy énekel (a Koala zenekarban), mint jazzt (az Equinoxban, a Brezo Quartetben vagy a Kadában). Saját kvartettjét négy éve alapította. A Kovács Linda Trió különlegessége a dob nélküli bőgő-gitár-ének felállás. Finom, intim hangulatok, bensőségesség és elegancia: ezek jellemzik az együttes zenéjét.

Kovács Linda: ének
Lamm Dávid: gitár
Soós Márton: bőgő

Ferenczi Attila

2006. 01. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 01. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
henica 2006. 03. 18. 18:51
kinek mi a véleménye a cikröl?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rhoda Scott (USA/F) – Január 25. cikk képei
A38 hajó - Rhoda Scott (USA/F) – Január 25.A38 hajó - Rhoda Scott (USA/F) – Január 25.