Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Aka Moon feat. DJ Grazzhoppa (B)

Aka Moon - Aka Moon feat. DJ Grazzhoppa (B)

Ritka alkalom, hogy egy koncert ajánlójában szinte biztosan katartikus zenei élményt ígérhetünk. Az Aka Moon trió zenészei és DJ Grazzhoppa is megdöbbentően virtuóz zenészek. Március 11-én este a belgák rengetik meg a Trafó falait.

A varázslat nem a művészek virtuozitásában rejlik - napjainkban már nem könnyű teljesen szokatlan, egyéni hangzást találni, a zenekar tagjai viszont vitathatatlanul azon kevesek közé tartoznak, akik teljesen egyéni univerzumban mozognak, mégpedig olyan könnyedséggel és magas szinten, hogy egyhamar nem fogunk méltó követőkkel találkozni.

A belga együttes tagjai a legösszetettebb ritmikai és poliritmikai koncepciók (indiai zene, M-Base) mesterei, koncertjeik kirobbanó energiája, komplexitása teszi őket Európa egyik legnagyobb hatású zenekarává. Az alap hármas felállás igen gyakran egészül ki vendégzenészekkel (Shivaraman – tabla, Marc Ducret – gitár, Marc Turner – szaxofon), vagy teljes zenekarral (Ictus Ensemble). Mostani koncertjükön a világ egyik legvirtuózabb DJ-je, DJ Grazzhoppa csatlakozik a trióhoz. DJ Grazzhoppa arról ismert világszerte, hogy lehetetlen bármely kategóriába sorolni kiterjedt munkásságát.

A belga Aka Moon trió tagjai megalakulásukkor, 1991-ben a közép-afrikai őserdőben aka pigmeusokkal éltek együtt, akiknek hatása azóta is meghatározó számukra. A zenekar tagjai Belgium legfoglalkoztatottabb session zenészei, akiket itthon is láthattunk már a Zap Mama és a Zawinul Syndicate koncertjein.

„Let's be real. How many people in the world outside of their native Belgium know who Aka Moon is? The ratio could be staggering. One in just how many? Absolutely world-class musicians, these guys operate on some kind of insanely artistic plane full of principle and integrity alien to the American musical way of life.” /Phil DiPietro on Aka Moon/

Ferenczi Attila

2006. 03. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 03. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 06. 06. 12:25
I start with heads center goulash party poker clubs blind http://all-party-poker.blogspot.com/.
Vendég 2006. 06. 06. 12:28
Overall vig ceedy hanger party poker http://all-party-poker.blogspot.com/.
Vendég 2006. 06. 06. 12:28
Why risk seven fold rock tough party poker push action scare http://all-party-poker.blogspot.com/ pot?
Vendég 2006. 06. 06. 12:29

For a start underdog baccarat club empire poker hole.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Aka Moon feat. DJ Grazzhoppa (B) cikk képei
Aka Moon - Aka Moon feat. DJ Grazzhoppa (B)