Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Type O Negative, WASP: július 2. PeCsa!

Type O Negative - Type O Negative, WASP: július 2. PeCsa!

Közel 10 év után, július 2-án ismét ellátogat hozzánk az egyik legpesszimistább, irónikusabb, átlag 2 méter feletti magasságú tagságból álló Type O Negative. Velük egy este Blackie Lawless és a W.A.S.P. is bemutatja legújabb albumát a nagyérdeműnek.

A Type O Negative-ot nem érdemes műfaji kategóriába, vagy trendbe sorolni, de ha mégis a stílusukat kéne megfogalmazni, akkor belassult, dallamosabb doom metalt lehetne rájuk húzni. A Type O a műfaji korlátok ellenére számos "slágert" termelt ki, jobbnál jobb videokkal: Black No. 1, Bloody Kisses, Everything Dies, Love You To Death.

A négy hatalmas férfiállat alkotta zenekar védjegye a sötét humor, a szexről, a romantikáról, a halálról és a depresszióról szóló dalok, melyeket az ébenfekete hajú, karakteres arcú és elképesztően mély hanggal rendelkező Peter Steele ad elő. Ő egyben a zenekar legellentmondásosabb, s igen labilis lelkiállapotú személyisége, aki számos bizarr akcióval hívta már fel magára a figyelmet: egyik első, két évig tartó turnéjukon például basszusgitár helyett rendszeresen egy - láncokkal a vállára akasztott - nagybőgőn játszott, aztán 1995-ben levetkőzött a Playgirl magazinban (amit saját bevallása szerint csak akkor bánt meg, amikor megtudta, hogy a magazin olvasóinak csak 23 %-a nő), 2005-ben pedig a zenekar hivatalos oldalát záratta le szó nélkül hónapokra - saját sírkövének képével.

Type O Negative - Type O Negative, WASP: július 2. PeCsa!

Ennek ellenére az immár 18. éve működő együttes a maga megfontolt tempójában sorra adja ki egyenletesen komor és magas színvonalú lemezeit, s a sorban a hetedik, legújabb "Dead Again" már a címével is jelzi: a zenekar mocsaras lelkivilága mit sem változott, a napsugaras vidámság továbbra is messze elkerüli a négy brooklyni urat, de humorérzékük - és a borítók szintén védjegynek számító méregzöld színvilága - sem változott semmit.

A híresen jó koncertjeiről ismert Type O frontembere a mai napig vörös bort iszik a színpadon - Budapesten is ezt teszi majd július 2-án, ahol szintén headlinerként szerepel a W.A.S.P., vagyis Blackie Lawless shock-rockot glam metállal elegyítő, ultra-látványos show-műsorairól ismert zenekara, mely új albumát, a Dominatort mutatja majd be. Jegyek már kaphatók országszerte!

Az igen baráti jegyárért tehát 2 teljes értékű nemzetközi bulit is megnézhetünk! Minden rockzenére nyitott zenehallgatónak ott a helye!

Információk:
- Type O Negative + W.A.S.P. koncertek
- 2007. július 2., hétfő 19.00 óra
- helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok
- belépő: 6900 Ft

Gab

2007. 06. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 06. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Type O Negative, WASP: július 2. PeCsa! cikk képei
Type O Negative - Type O Negative, WASP: július 2. PeCsa!Type O Negative - Type O Negative, WASP: július 2. PeCsa!