Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Lemezbemutat a Rückwärts

Rückwarts - Lemezbemutat a Rückwärts

Szeptember 8-án 20 órától a pestszentlőrinci Szeptember Feszten mutatja be a hazai Rammsteinként elhíresült RÜCKWäRTS zenekar új lemezének anyagát.

“Stílusunk: ipari rockzene. Aki ismeri a Rammsteint, tudja, miről van szó. A szövegeink nagy része a szex körül forog, vagy az éppen aktuális dolgainkról szól. A világot mi sem akarjuk megváltani. Olyan zene írása volt (és még mindig az) a cél, ami egyéni és jól érezzük tőle magunkat. A koncerteken bevetünk mindent. Extrém kinézetű ruhában játszunk, van egy felfújható lány is, aki nagyon fontos szereplője a műsorunknak. Emellett pirotechnikai elemekkel is folyamatosan színesítjük a bulit.”

Rückwarts - Lemezbemutat a Rückwärts

A zenekar története

2002-ben Fülöp István a beatrice-s évek után életre keltette a Rückwärts elnevezésű formációt, mely zenéjében és külsőségében is egyedülálló Magyarországon. Lázas munkával készültek a dalok és a hozzá tartozó showelemek, melyek hűen visszaadják az ipari rockzene stíluselemeit. 2003-ra összeállt a koncertanyag. A sikereken felbuzdulva 2004-ben egy maxi lemezt jelentettek meg szerzői kiadásban, a Hidd el című dalhoz videóklipet is forgattak. Folyamatos koncertezés következett: fesztiválok, motoros találkozók színpadain nyomultak, így népszerűségük is egyre nőtt.

2005-ben az egyik legnépszerűbb számukból, a Lovagolj-ból filmzene készült Fodor Tamás rövidfilmjéhez. Ez meglehetősen nagy vihart kavart, mivel a srácok készítettek hozzá egy hatalmas fallosz-ágyút: az emberek többségének tetszett, persze volt, akit megbotránkoztatott. Nyár végén elkészült új klipjük a Kellesz nekem című dalra, melyet már rendszeresen játszott a magyar zene tv. Számos helyen játszottak a Lord és a Karthago vendégzenekaraként, az év végét pedig a Sex Action vendégeként zárták a Petőfi Csarnokban. A koncert anyagából elkészült harmadik klipjük, a Megöl a por című szerzeményükre.

2006-ban a Sex Action bemelegítő zenekaraként járták az országot, ősszel pedig stúdióba vonultak felvenni debütáló albumukat, melynek Ha meg is tennéd című címadó dalához Indián készített klipet. A bemutatkozó album megjelenését követően turnézni indultak: külön érdekesség, hogy a magyar állomások mellett a koncertsorozat erdélyi, vajdasági és szlovákiai fellépésekkel is bővül.

A szeptember 8-ai lemezbemutató koncertre érdemes ellátogatni, hiszen a zenekar az eddig megszokott látványelemeknél is nagyobb vizuális show-t ígér!

Helyszín: Pestszentlőrinc, Bókay kert, Szélmalom u 33.
A belépés ingyenes.

www.szeptemberfeszt.hu

2007. 09. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 09. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lemezbemutat a Rückwärts cikk képei
Rückwarts - Lemezbemutat a RückwärtsRückwarts - Lemezbemutat a Rückwärts