Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

A MUSE Budapesten!

Muse - A MUSE Budapesten!

Október 10-én szerdán a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik a brit MUSE csapata.

A Matthew Bellamy (gitár/ének), Chris Wolstenholme (basszus), Dominic Howard (dob) tagok alkotta MUSE 1997-ben alakult meg. Első, magukról elnevezett lemezük 1998-ban jelent meg a Dangerous Records-nál. Az album érdekessége, hogy a borítót maga Dominic Howard a dobos tervezte sajátkezűleg. Ez volt az alső EP-jük.

Miután egy pár évig építgették londoni rajongói bázisukat megrendezték első bulijaikat Londonban, majd Manchesterben.Második EP-jük a Muscle Museum felkeltette a NME (New Musical Express) újságírójának figyelmét is. Ezzel egyidőben Dennis Smith aki a Sawmill’s nevezetű stúdió tulajdonosa volt és igazán látott fantáziát a zenekarban, direkt az ő kedvükért és sikerük előmozdítása végett társként beszállt az akkor alapuló Taste Media nevű produkciós cégbe. (Az együttes maradt is a Taste Mediá-nál az első három lemez erejéig.) Ez nagyon jól jött a bandának, hiszen így megőrizhették sajátos hangzásukat már a kezdetekkor, nem kényszerültek műfaji kompromisszumokra.

Muse - A MUSE Budapesten!

Az amerikai Maverick Records ezen közben számos bulit leszervezett nekik az USA-ban. Amerikából visszatérve a Taste Media több lemezcéggel is összehozta őket Európában és Ausztráliában. John Leckie producer, aki olyan nevekkel dolgozott pl. mint a Stone Roses besegített, hogy létrejöhessen első albumuk a Showbiz. Ekkor már 1999-et írtunk és röviddel a lemez megjelenése után a zenekar turnézni indult a Foo Fighters és a Red Hot Chili Peppers előzenekaraként az USA-ba. 1999-ben és 2000-ben több európai és ausztráliai fesztiválon is találkozhatott a közönség a Muse-zal.

A 2006-os Black Holes and Revelations album nemcsak az angliai chart-on, hanem számos európai és ausztrál listán is első helyen rajtolt, ami ugyebár elég látványos eredmény…az európai kontinensen milliós példányszám fogyott belőle és 2006 legjobb élő bandája lett az albummal a zenekar. 2006 így aztán abszolút a siker éve volt a MUSE számára. Számos díjjal gazdagodtak (Q Awards/Best Live Act, Kerrang! Awards/Best Live Act, UK Festival Awards/Best Rock Act, UK Festival Awards/Best Headline Act, Vodafone Live Music Awards/Best Live Act…stb) és lassan a csapból is, de a brit tévékből és rádiókból mindenképp ők folytak.

2007 aztán tovább hozta (hozza) a sikereket. Június 16-án és 17-én is megtöltötték a 75 ezres újjáépített Wembley-t. A jegyek olyan gyorsan elfogytak, hogy 17-ére egy extra bulit is beraktak. Mindkét Wembley-s koncertet rögzítették, hogy később élő DVD legyen az anyagból. A „Brit Awards” után – amit Best Live Act kategóriában zsebrevághattak - a banda bejelentette, hogy már most biztos, hogy augusztusban fellépnek az újjáalakult Rage Against the Machine-nal közösen és 2008-ban a Glastonbury Fesztivál vendégei lesznek.

A Q Magazine júliusi számában megszavaztatták az olvasókat a „Világ Legizgalmasabb Bandája Most” címért és a MUSE bekerült az első tíz helyezett közé. Jelenleg már dolgoznak egy új lemezanyagon, amelyen elektronikus vagy dance hangzást is bevesznek az eddigi ritmusok közé, sőt, gondolkodnak abban a verzióban is, hogy egy-egy dal mellé komplett nagyzenekart szerződtetnek – azaz mindenképp újítanak az tutti, és a szabadság garanciája az számukra, hogy valószínűleg maguk lesznek az album producerei is.

Addig azonban még egy nagy esemény: 2007. október 10-én a Budapest Sportarénában lépnek fel!

2007. 10. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 10. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 10. 12. 16:48
Helló! Én kint voltam a kocncerten !!!! KU.RVA JÓ VOLT!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A MUSE Budapesten! cikk képei
Muse - A MUSE Budapesten!Muse - A MUSE Budapesten!