Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Apocalyptica a Petőfi Csarnokban!

Apocaliptica - Apocalyptica a Petőfi Csarnokban!

Ismét Magyarországra látogat a finn csellista csapat, az Apocalyptica. November 7-én szerdán este a Petőfi Csarnok falain belül mutatják be új lemezük, a Worlds Collide anyagát.

Ismét Magyarországra látogat az Apocalyptica. A csapatnak szeptember 17-én jelent meg legújabb stúdióalbuma Worlds Collide címen, amin nem kisebb nevek szerepelnek, mint a Slayer dobos Dave Lombardo, a metalvilág legfoglalkoztatottabb énekesnője Cristina Scabbia, a Lacuna Coilból, Corey Taylor, a hírhedt Slipknot és a jóval könnyedebb Stone Sour frontembere, Till Lindemann, a Rammsteinból, sőt még a Kill Bill filmek zeneszerzőjét, Tomoyasu Hotei-t is sikerült megnyerniük, hogy vegyen részt az új korong munkálataiban.

A zenekar 1996-ban robbant be a zenei életbe Metallica feldolgozásalbumukkal, és azóta is az egyik legérdekesebb csapatként tartják számon őket. Talán vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a klasszikus hangszerek és a keményzene nem fér meg egymás mellett. Nos, erre cáfol rá a ez a négy srác, akik képesek három csellóval és egy dobbal olyan erejű koncerteket adni, ami elvárható egy rock csapattól. Már jó ideje saját számokkal töltik meg lemezeiket, bár azért egy-két feldolgozás a mai napig előfordul az Apocalyptica szerzemények mellett. Most éppen egy David Bowie dal átírata. Az elmúlt években minden stúdióalbumukon vendégszerepelt valaki a rock/metal világ aktuális kedvencei közül; ki ne emlékezne az egykori Guano Apes énekesnőjével, Sandra Nasickal készített hátborzongató dalra, a Path-ra; a számhoz forgatott klipet folyamatosan játszották a zentévék, de nem kisebb sikerrel forgott a Bittersweet videója, amiben a HIM énekes, Ville Valo valamint és Rasmus frontember Lauri Ylönen is látható és hallható. Az Apocalyptica már rég lelépett arról az ösvényről, amire a tagok a banda megalakulásukkor léptek, bár a Metallica hatása a mai napig érezhető zenéjükön. Ennek ellenére ma már nem csak a kemény műfajok rajongói hallgatják őket.

A csapat november 7-én lép színpadra a Petőfi Csarnokban, az előzenekar pedig a szintén finn Sturm Und Drang lesz.

2007. november 7. Budapest @ Petőfi Csarnok
APOCALYPTICA (FIN)
+ support
Jegy ár elővételben: 5900 Ft. , helyszínen: 6700 Ft.
Jegyelővétel:Pecsa, Hammer Barlang,Headbanger,Cd pince,Speed Westend,Ticketportal.hu

2007. 11. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 11. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 06. 02. 23:13
Az , h ez már lekéstem XD ;(

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Apocalyptica a Petőfi Csarnokban! cikk képei
Apocaliptica - Apocalyptica a Petőfi Csarnokban!