Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Within Temptation a PeCsában!

Within Temptation - Within Temptation a PeCsában!

Január 18-án pénteken este a Petőfi Csarnok színpadán lép fel a holland gótikus metál egyik neves képviselője, a Within Temptation. Előzenekar a hazai Ideas, valamint a német Coronatus. A rendezvény egyben a HammerWorld 200. számának jubileumára szervezett esemény.

What Have You Done (feat. Keith Caputo)

A koncerten a holland gótikus metal banda előtt két különleges vendég is fellép. Az estét a magyar Ideas (www.ideasband.com) nyitja. A több, mint 10 éves banda 2006-ban jelentette meg Ébredés / Revival című albumát, melynek legnagyobb slágeréhez, az Angyal dalhoz (http://www.youtube.com/watch?v=oVcc9rvbj-A) tavaly klipet is forgattak. A csapat jelenleg az új lemez dalait írja és keresi új billentyűsét, így a Within Temptation előtt, két gitáros felállásban játszanak, a billentyűket pedig samplerről hallhatjuk. A másik előzenekar sem ismeretlen, a német Coronatus (http://coronatus.net) a Gothica V. fesztiválon lépett fel, énekesnőjük pedig az a Carmen R. Schaffer, aki a Brainstorm 2005-ös All Those Words slágerében énekelt duettet, melynek egyetlen elő premierje a Petőfi Csarnokban volt, 2005 április 30-án. A gothicás fellépés óta a csapata elkészítette első lemezét, mely a Massacre Records gondozásában látott napvilágot 2007 végén. A Lux Noctis album, melybe a csapat myspace oldalán bele is lehet hallgatni(http://www.myspace.com/coronatus), a tavalyi év egyik legjobb női énekes gothic metal lemeze, két nagyszerű énekhanggal és egy csokor német / angol és latin nyelvű nótával.

Within Temptation - Within Temptation a PeCsában!

Az este fő attrakciója a Within Temptation (http://www.within-temptation.com) fellépése. A tavalyi Szigetes fellépésen, a zenekar megígérte a visszatérést, melyre nem is kellett sokat várni. A The Heart Of Everything albumhoz tartozó negyedik kislemez és klip nemrég jelent meg All I Need (http://www.youtube.com/profile?user=wtofficial) címmel és akár csak elődei a What Have You Done, a Frozen és Howling biztosan ez a dal is benne lesz a januári pecsás koncert programjában, akárcsak a banda több, mint tíz évének minden fontos dala. A mostani koncert nem fesztiválfellépés, a Within Temptation teljes programot játszik és showjukat, komoly, vetített és épített látvány kíséri. A banda már nagyon várja a pesti koncertet hiszen a többórás Szigetes dedikálás és a remek HammerWorld színpados koncert alapján nagyszerű emlékeket őriznek a magyar közönségről.

Néhány nappal karácsony előtt honlapjukon magyar nyelven tették közzé üzenetüket:

„Kedves Barátunk,
Nagyszerű hírünk van számodra! Ahogy, már bizonyára értesültél januárban újra útnak indulunk és meglátogatunk néhány országot, ahol már jártunk és néhány olyat is amit még eddig sosem. Többek között Budapesten a Petőfi Csarnokban is játszani fogunk január 18-án! Jegyek még kaphatók a http://www.tex.hu és a http://www.ticketportal.hu oldalakon és jegyirodákban, itt az ideje, hogy Te is is beszerezd! Mi már nagyon várjuk, hogy Veled is találkozhassunk!
Nagyszerű Karácsonyt és Új Évet kívánunk, találkozzunk 2008-ban!”

A Within Temptation és két vendégzenekarának fellépése egyben a HammerWorld magazin 200. számának tiszteletére rendezett jubileumi koncert is, minden koncertlátogató egy apró ot is kap a bejáratnál a HW magazintól.

A koncert legfontosabb adatai tehát:

Időpont: 2008. január 18. péntek
Helyszín: Budapest Petőfi Csarnok (www.pecsa.hu)
Kapunyitás: 18.00
Fellépők: Ideas (H), Coronatus (D), WITHIN TEMPTATION (NL)
Jegyek kaphatók: Hammer, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Káosz, Rockness, valamint az összes Ticketexpress és Ticketportal jegyirodában országszerte

2008. 01. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 01. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Within Temptation a PeCsában! cikk képei
Within Temptation - Within Temptation a PeCsában!Within Temptation - Within Temptation a PeCsában!