Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Jubileumi Fresh Fabrik koncert

Freshfabrik - Jubileumi Fresh Fabrik koncert

Egykori zenésztársaival együtt ünnepli 15 éves jubileumát a Fresh Fabrik. A zenekar március 29-én a Petőfi Csarnok színpadán eleveníti fel történetének legjobb szerzeményeit. A régi tagok közül jó páran tiszteletüket teszik e jeles estén.

15 év, 5 nagylemez és egy koncert album, Arany Zsiráf díj 2001- ben Modern Rock kategóriában, jó néhány film betétdal, 12 slágerlistás videó klip idehaza és külföldön, megannyi Európa turné, egy két hónapos Ausztrál lemezbemutató körrel kiegészítve, mintegy 14 hazai országos koncert körút összességében több mint 1000 fellépéssel a zenekar háta mögött, Ausztrál, Holland, Belga, Brit, Olasz, Cseh lemezmegjelenés, az AC/DC és a Ramstein elő zenekara Prágában 55 ezer néző nagy örömére, 4 Sziget Nagyszínpad fellépés, több mint 30 válogatás albumon való részvétel stb., hogy csak a legfontosabbakat említsük a FreshFabrik zenekar ide s tova két évtizednyi pályafutását fémjelezendő.

Freshfabrik - Jubileumi Fresh Fabrik koncert

A fenti felsorolás alapján, talán nem túlzás azt állítani, hogy a 90- es évek és napjaink egyik legjelentősebb hazai modern rock formációjáról beszélhetünk akkor, amikor az FF kalandos életútját boncolgatjuk, e jeles évforduló kapcsán. S bár tény és való, hogy senki sem lehet próféta a saját országában és a hazai rock bandáknak a közvélekedés szerint, alig-alig van esélyük nyugaton - a gyakorlat sajnos ezt igazolja is -, ám mindig akadnak üdítő kivételek. Ilyen a dallamos, modern metálban utazó FreshFabrik, akiket immáron Európa-szerte jegyeznek, nem kis erőfeszítéseik eredményeként.

Március 29- én mindezeket megkoronázandó, de nem utolsó sorban masszív rajongótáboruk kérésére, a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerül a csapat másfél évtizedes fennállását megünnepelni szándékozó nagyszabású gálaest, a Mangod Inc, a Shell Beach, és a Reflected zenekarok társaságában. Külön érdekességnek számít, hogy a pályafutása során, köztudottan mintegy 40 zenekari tagot fölvonultató már - már „Fresh Family- ként” aposztrofált kis „zenei alkotó műhely”, ezen a jeles napon ismét meghívta soraiba mindazokat a fontosabb személyiségeket, akik igényes és sokszor sziszifuszi munkájukkal, méltán alapozták meg s öregbítették a FreshFabrik fenomén hírnevét ( Vörös András, Horvát István /PITYESZ/, Somlai Tamás, Schram Dávid, Keszei Krisztián, Barabás Béla, Oláh Szabolcs, Koncz Mátyás, stb), - hogy csak néhányukat említsük – élesztik újra a két alapító tag Kovács Levente és Szabó András társaságában a soha sem feledhető egyedi FF életérzést.

Végezetül érdemes még megemlíteni, hogy a zenekar, a 2008 jubileumi év nyitányaként, egy „felturbózott Best Of” albumot dobott a piacra „FINEST” címmel, a Warner / Magneoton kiadó gondozásában, ezzel is a hazai rajongó tábor sláger éhségét kielégítendő. Az album a már egyébként az FF- től elvárható és megszokott egyedi, ízléses és egyben impozáns lemezborító mellett, tartogat még számunkra néhány eleddig sehol sem hallható, vadonatúj slágert is, a vájt fülű, zeneszerető nagyérdemű legnagyobb örömére, melyek közül a „LIFE IS PASSING BY” című opuszhoz készült legújabb és egyben legelső Road Movie klipjük. A fenti vizuális élmény, a tavai olaszországi és angliai lemezbemutató koncertturnék hangulatát rekonstruálva, azokon keresztül szeretne némi betekintést nyújtani a FRESHFABRIK zenekar hétköznapjaiba, felidézvén a múlt év legizgalmasabb pillanatait.

2008. 03. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 03. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
lovebaby 2008. 03. 28. 4:37
HELLO My name is miss gift i saw your profile today atwww.music.hu and fund you worthy to be mine as some one whom i can lay on his arms as long as love is concern, caring and teassing you all the nightlong and ,l will also like to know you the more,and l want you to send an email to my email address so l can give you my picture for you to know whom l am. Here is my email address(giftsiako_2008@yahoo.com) I believe we can move from here! I am waiting for your mail to my email address above. miss gift (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jubileumi Fresh Fabrik koncert cikk képei
Freshfabrik - Jubileumi Fresh Fabrik koncertFreshfabrik - Jubileumi Fresh Fabrik koncert