Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Ott voltunk a Morcheeba koncerten

Morcheeba - Ott voltunk a Morcheeba koncerten

„Te, ezeknek nem fekete énekesnőjük van?” – ez volt a legmaradandóbb mondat, amit hétfőn hallottam a Pecsában.

Au Dela (Live in Toronto)

Az Eat Me! melegítette be a magyar közönséget április utolsó, amúgy egyáltalán nem hűvös hétfő estéjén a Pecsában. A Morcheeba egy órás csúszással, kilenckor kezdte a bulit. A Skye Edwards távozása óta két frontasszonyt is elfogyasztó együttes vendégénekesekkel vette fel új lemezét, a Dive Deepet; így az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajh’ ki fog énekelni a Godfrey testvérek oldalán Budapesten.

Morcheeba - Ott voltunk a Morcheeba koncerten

Godfrey-ék választása végül Manda Zamolo-ra esett, aki egész este a koncert húzóereje volt. Sokaknak viszont egyáltalán nem volt világos, hogy Ő kicsoda, hiszen a Morcheeba „énekesnő-kálváriáját” nem ismerők arra számítottak, hogy a fekete bőrű (és az együttesből 2003-ban távozó) Skye Edwards fog énekelni. Legalábbis én erre a következtettem a közönség soraiból felcsendülő és már említett „Te, ezeknek nem fekete énekesnőjük van?” tartalmú mondatokból.

Morcheeba - Ott voltunk a Morcheeba koncerten

A koncert egyébként hibátlan volt – annak ellenére, hogy a nézőtéren egy órán át csak dülöngéltek az emberek, hiszen a Morcheeba a nem túl gyors új dalokkal kezdte a fellépést. Tíz óra magasságában viszont jöttek a korábbi slágerek is, úgyhogy innentől még a Fővárosi Nagycirkusz környékén mászkáló járőkelők is hallották, milyen remek a hangulat a Pecsában.

A Morcheeba hozta a kötelezőt, a hangzás hibátlan volt, és a magyar közönség imádta a Dive Deep dalait. Mi tízből tíz pontot adunk a koncertre.

2008. 05. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2008. 05. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ott voltunk a Morcheeba koncerten cikk képei
Morcheeba - Ott voltunk a Morcheeba koncertenMorcheeba - Ott voltunk a Morcheeba koncertenMorcheeba - Ott voltunk a Morcheeba koncertenMorcheeba - Ott voltunk a Morcheeba koncerten