Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Ektomorf és Replika az A38-on!

Ektomorf - Ektomorf és Replika az A38-on!

Az Ektomorf vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb magyar zenekar a világon, amely ezúttal a szintén remekül játszó Replikával és két kiváló, ütős és zúzós német bandával (Debauchery, Aggressive Fear) közös turnén garantálja a zúzást és a dobhártyaszakadást. 2009.04.02. (19H)

What doesn't kill me

A magyar metalzenekarok közül minden bizonnyal az Ektomorf örvend a legnagyobb ismertségnek a világon, hiszen az eredetileg Mezőkovácsházáról származó thrash metal gárda a világ egyik legnagyobb metalkiadójánál alkot.

"Sunto Dél Mulo", vagyis: Halott az Isten - énekli roma nyelven Farkas Zoltán az Ektomorf 2000-ben megjelent Kalyi Jag, vagyis Fekete Tűz című albumán. Persze ebben az esetben nem valamiféle okkult tartalmat kell keresni a sorok között, hiszen egészen más energiák fűtik a Viharsarokból származó fiatalok 1994-ben alakított zenekarának gyors és dühös thrash metalját. A keserűség és fájdalom e tüze sokszor a dalszövegekben is megjelenik, hiszen Zotya - részben saját tapasztalataiból gyökerező - dalszövegei sokszor foglalkoznak a hazai cigányság problémás helyzetével.

Ektomorf - Ektomorf és Replika az A38-on!

Az együttes agresszív hangzását a cigányzenéből vett motívumok teszik igazán különlegessé, és ez talán abban is szerepet játszott, hogy az Ektomorf - a magyar zenekarok között egyedülálló módon - egy igazi nagyágyúnak számító kiadóhoz volt képes leszerződni: a 2003 óta velük dolgozó Nuclear Blast a metalkiadók között valóságos multinak tekinthető, s így az Ektomorf mára komoly nemzetközi rajongóbázist tudhat magáénak, fellép a legnagyobb metalfesztiválokon, és a műfaj leghíresebb csapataival játszhat együtt, mint például Fear Factory és a Kreator.

A zenekar tagjai:

Farkas Zoltán: ének, gitár
Farkas Csaba: basszusgitár
Schrottner Tamás: gitár
Szakács József: dob

Ektomorf - Ektomorf és Replika az A38-on!

Replika
Az 1994-ben alakult háromtagú debreceni zenekar, a 2004-ben megjelent stúdiólemeze, a Durva élet után tavaly Igazi kép címen adott ki egy koncertlemezt, az új album pedig ebben az évben várható. A gyors és agresszív thrash metalban utazó formáció Krisna-tudatú frontembere persze nem pusztán öncélú düh kifejezésére használja a zenét, hiszen dalszövegeik az egyén, a lélek önmegvalósítását helyezik előtérbe, és a kiegyensúlyozott lelki élet fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet - mindez hangsúlyozottan is megnyilvánult a Replika "csendes-ülős" korongján, a 2003-as Replika Acousticán.

A zenekar tagjai
Csató Péter: ének, gitár
Falat: basszusgitár
Szabó Gergely: dob
Az este ára 3700 Ft. Mind elővételben, mind a helyszínen.

stanley

2009. 03. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 03. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ektomorf és Replika az A38-on! cikk képei
Ektomorf - Ektomorf és Replika az A38-on!Ektomorf - Ektomorf és Replika az A38-on!Ektomorf - Ektomorf és Replika az A38-on!