Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Háromestés koncert a Take Five-ban!

Harcsa Veronika - Háromestés koncert a Take Five-ban!

Május első három napján a neves olasz zenésszel, Nicola Contéval lép fel Budapesten Harcsa Veronika. A koncerteken Nicola műsorát, köztük pár vadonatúj dalt játszik majd a Veronikával kiegészült, egyébként olasz tagokból álló zenekar.

You don't know it's you

Sorsszerű volt, hogy a mai nu-jazz szcéna eme központi figurája előbb vagy utóbb találkozni fog a műfaj határainkon túl is egyre nagyobb nevet szerző ifjú sztárjával, Harcsa Veronikával. A két művész útjai végül a tavalyi Balaton Sound Fesztiválon keresztezték egymást, ahol egymás utáni idősávban léptek fel, és bár Nicolát sürgette a repülőgép-indulás, gyakorlatilag úgy kellett elrángatni a színpad mellől Veronika az Erik Sumo Banddel adott koncertje alatt. Utolsó erejével egy névjegyet nyomott a színpadmester kezébe, hogy adja át Veronikának.

Harcsa Veronika - Háromestés koncert a Take Five-ban!

Néhány hónappal és tucatnyi emaillel később immáron együtt álltak Rómában a Micca Klub színpadán, azóta pedig számos koncertet adtak Európa legjobb jazzklubjaiban Leuventől Bécsig, a nyár során pedig végigjárják Európa összes fontos fesztiválját, köztük a legendás Pori Jazz Fesztivált is. A budapesti bemutatkozás sem várat sokáig magára: rövid szervezés után a háromestés koncertnek a Take Five ad otthont. A koncertekre érdemes mielőbb jegyet venni - a Harcsa Veronika Quartet júniusi, első önálló, a Művészetek Palotájában rendezendő estjére a koncert előtt hetvenkét nappal fogyott el az utolsó jegy.

Nicola Conte olasz gitáros a nu-jazz mozgalom meghatározó alakja, aki zenészként, producerként és DJ-ként egyaránt a legjazzesebb tánczene, illetve a legtáncosabb jazz létrehozásán dolgozik. Közel egy évtizedig aktív tagja volt szülővárosa, Bari legismertebb fiatal művészkollektívájának, mielőtt kilépett a nemzetközi porondra a kilencvenes évek végén. Azóta is a színtér vezéralakjai közé számít: saját felvételei, remixei világszerte milliónyi válogatáson kapnak helyet (pl. a The Kings Of Jazz című, Gilles Peterson és a Jazzanova által összeszedett áttekintésen), sőt, azon kiváltságosok egyike, akinek a patinás Blue Note kiadónál jelenhetett meg albuma.

A zenekar tagjai:

Nicola Conte (gitár)
Harcsa Veronika (ének)
Pietro Lussu (zongora)
Pietro Ciancaglini (nagybőgő)
Daniele Scampicco (szaxofon)
Fabrizio Bosso (trombita, szárnykürt)
Lorenzo Tucci (dob)

Nicola Conte Jazz Combo feat. Harcsa Veronika
Május 1;2;3. (péntek, szombat, vasárnap)
Kezdés: 21.00
TAKE FIVE
Budapest VI., Paulay Ede u. 2. (a Vista utazási iroda pincéjében)
www.take5.hu

Háttérinformáció:

Harcsa Veronika és zenekara eddig három lemezt adott ki, a legutóbbi Red Baggage címűt tavaly novemberben mutatták be. A zenekar bemutatkozó (Speak Low), valamint második, You Don’t Know It’s You című albuma Japánban is sikeres volt, utóbbit élőben is megismertethették a japán közönséggel 2008 tavaszán. Mindkét album megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott. A 26 éves hölgyre több külföldi zenekar is felfigyelt, Nicola Contén kívül Németországban legutóbb a Thomas Siffling Trio-val vendégeskedett.

Az énekesnő több rangos elismerést is kapott a közelmúltban: a február 11-én átadott Magyar Hanglemezkiadók Fonogram Díjai közül Veronika kapta az Év hazai jazz albumáért járó díjat második lemezéért. A 40. Magyar Filmszemlén pedig a Legjobb eredeti filmzenének járó díjat kapta az énekesnő és Márkos Albert, az egyébként fődíjas, Utolsó idők című filmért.

Harcsa Veronika dalainak zenéjét és szövegét egyaránt maga írja, és a filmeken túl színdarabokban is dolgozik: a budapesti Centrál Színház A velencei kalmár előadásához írt zenét.

stanley

2009. 04. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 04. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Háromestés koncert a Take Five-ban! cikk képei
Harcsa Veronika - Háromestés koncert a Take Five-ban!Harcsa Veronika - Háromestés koncert a Take Five-ban!