Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

BarbaraCafe volt a Mentában!

Barbara Cafe - BarbaraCafe volt a Mentában!

Petrók Barbara zenekarának koncertjére látogattam el május 2-án este a Menta Teraszra. Egy nagyon kellemes, gitár alapú zenére épülő élményt kaptam, melyet Barbara éneke tett teljessé.

A Menta boltíves pinceklubjában apró tömeg, Barbara széles mosollyal az arcán üdvözöl, és már beszélgetek is amerikai férjével, aztán Németh Alajossal (a Bikini basszusgitárosa, Barbara producere), aki mint őrangyala követi és óvja kedves énekesnőjét. Szóba kerül Borlai, Peta, akik a lemez (BarbaraCafe: Vagyok, aki vagyok) készítésekor közreműködtek, és akik mostanság a K.L.B. trió védjegye alatt működnek itthon és külföldön egyaránt. Arra jutunk, hogy ez a kör lényegében egy család, egy egész nagy család, melybe nagyon sokan beletartoznak, és melynek tagjai feltételek, követelések és határok nélkül segítenek egymásnak, amikor csak szükség és igény van rá. Ekkor látom meg Bensó Palit, akit még a Kowalsky meg a Vegában való működése kapcsán ismertem meg pár éve. Egyből lejattolunk, aztán már mesél is az aktuális dolgairól. Hip-hop formáció, Bella Levente zenekara, és egy rockosabb banda. Szóval sok helyen lehet találkozni vele. Még itt is! Márkus Gergőt szintén a Vegából ismerem, ő most a billentyűkkel egészíti ki és támasztja alá a BarbaraCafe akusztikus és mélyen zengő atmoszféráját.

Barbara Cafe - BarbaraCafe volt a Mentában!

Vágás. Új kép: Lee Olivér ujjai futkároznak a húrokon, ében haja fejmozdulatainak köszönhetően hanyagon hull igazi sziú arcába, s rejti el hamiskás, csalfa mosolyát. A másik gitáros srác, a basszeros és Pali sokszor összevigyorog , Gergő finom harmóniákat tesz a zene alá a szintivel. Barbara pedig csak énekel, énekel, közben őstáncot lejt, hullámzik, akár a tenger, vagy a szakadó eső, amiről éppen szól a dal. Előkerül egy új szám is, a You, s közben elhangzik a lemez szinte összes dala, és néhány Tori Amos feelingű anyag. Elképesztő erővel tör a felszínre ennek az énekesnőnek a szájából a hang, áramlik és beleesik a lelkünkbe minden egyes dallamdarab. Egyszer a Margitszigetet látom, amint napsütésben, vagy éppen csillagos mennyezet alatt sétálok egymagamban… máskor pedig a Balaton partján állok viharban, szélben, esőben, és szállok a gondolatokkal és érzésekkel…

Erről szól hát ez a zene, ezt adja a BarbaraCafe. Következő koncertjük június 6-án lesz szintén a Menta Teraszon!

A zenekar tagjai:

Petrók Barbara-ének
Lee Olivér-gitár
Gyémánt Bálint-gitár
Márkus Gergő-billentyű
Perjes Szabolcs-basszusgitár
Bensó Pál-dob

stanley

2009. 05. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 05. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 05. 05. 18:24
ahogy olvasom, szinte a koncerten vagyok! emvé
Vendég 2009. 05. 06. 19:23
Van más alternatív-a mint a hajoljbeleahajamba ? Végre!:) megnézzük! köszi!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

BarbaraCafe volt a Mentában! cikk képei
Barbara Cafe - BarbaraCafe volt a Mentában!Barbara Cafe - BarbaraCafe volt a Mentában!