Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

A Kowalsky meg a Vega most keményen helyt állt!

Kowalsky meg a Vega - A Kowalsky meg a Vega most keményen helyt állt!

Legutóbbi, negatív visszhangot kapó PECSA-beli koncertje után ismét színpadra lépett az 1999-ben hobbizenekarként induló, s magát mára már igencsak kinövő csapat, a Vega. A fiúk most minden téren bizonyítottak!

A Kowalsky meg a Vega mellett május 15-én még két zenekar lépett fel a Petőfi Csarnokban. A Kowa szülőfalujából, Komádiból érkező Next Day punkcsapat nyitotta meg az estét, majd pedig az új lemezét napokban kiadó Fish! játszott. Ezután függöny. Aztán intró, aztán Kowa (ének), Jimmy (basszusgitár), Cha-Cha (gitár) és Sóder (dob). Mármint a színpadon. És bele a közepébe. Voltak nagy slágerek, meg még nagyobbak, a zenekar mind a négy lemezéről, sőt, az ősszel megjelenő kislemezről is elhangzott egy új dal. Ezen kívül a PECSA másik termében megtekinthették az érdeklődők Kowalsky festménykiállítását, mely a koncerttel egybekötve került megrendezésre.

Kowalsky meg a Vega - A Kowalsky meg a Vega most keményen helyt állt!

A négy állandó tag mellett több vendégművész is színpadra lépett az estén. Sóder öccse, Vajda Tomi segített akuszt gitárjával a lágyabb részeknél – akit Kowa csak „Kis Sóder”-ként emlegetett. Herflin Pribojszki Matyi, billentyűn pedig Varga F. Zoli (Snakeheart) szállt be több szám erejéig. A koncerten természetesen elhangzott az „Ennyi csak”, a „Szarka farka”, a „Forradalom Rt”, a „Budapest éjjel”, a „Balul sül el” (ennél a számnál búcsúztak Gagától, aki utoljára jött velük, mert a zenekarára, a Magorra koncentrál ezentúl), és még sok más Vega-szám, melyeket a közönség egy emberként üvöltött és dúdolt. Ami viszont meglepő volt, hogy a vendégzenészeknek és az új hangszereléseknek köszönhetően egészen új hangzásvilággal szólaltak meg a régebbi dalok is, sok impróval, és kellemes meglepetésekkel, például reggae-sítve. Ezek mellé társult még a két oldalfalra vetített színes kép, illetve az időnként fellángoló pirotechnika, mely tovább fokozta a látványt és a hangulatot.

A múltkori PECSÁ-s Vega koncerten Kowa betegsége és felelőtlensége miatt sok baki volt, most azonban bebizonyították a srácok, hogy komolyan veszik a dolgukat, így valóban mindent beleadva vitték végig ezt a bulit. Elvégre barátok vagyunk, zsiványok, akik megbocsájtanak egymásnak, ha arra van szükség. Ez is része ennek a közösségnek, mely a Kowalsky meg a Vega körül formálódott az évek alatt.

stanley

2009. 05. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 05. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Kowalsky meg a Vega most keményen helyt állt! cikk képei
Kowalsky meg a Vega - A Kowalsky meg a Vega most keményen helyt állt!Kowalsky meg a Vega - A Kowalsky meg a Vega most keményen helyt állt!