Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

K.L.B. Trio feat ANDREW J. a Dürer kertben!

K.L.B. trio - K.L.B. Trio feat ANDREW J. a Dürer kertben!

Június 2-án este az underground-nujazz-elborult zene rajongói valódi csemegét kapnak a Dürer kertben, hiszen a hazai modern jazz legnagyobb képviselője, a Kaltenecker-Lukács-Borlai Trió és a scratch-bűvölő dj, Andrew J. fog muzsikálni.

Józsa Andrásról (Andrew J.) sokan hallottak már, hiszen háromszoros magyar DMC bajnok. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy könyvelőként és számítástechnikai cégvezetőként is dolgozik a zeneírás mellett, amivel már tizenkét éves kora óta foglalkozik. Tizennégy évesen amatőr zenekart alapított, mellyel alternatív zenét játszottak. Aztán 1992-től kezdett el foglalkozni komolyabban PC-vel, a szoftverek fejlődésével szerzeményei is fejlődtek, első komolyabb száma egy Techno felvétel volt, ami 1998-ban jelent meg Drummer címmel.

K.L.B. trio - K.L.B. Trio feat ANDREW J. a Dürer kertben!

Zenei gyökerei a beattel indultak, később belekóstolt a hip-hop, jazz világába, ’94-től pedig a house műfajba is, amivel a mai napig foglalkozik. 2000-ben indult el acid jazz pályafutása, samplingeket felhasználva instrumentális alapokat készít scratch, hiphop, jazz, triphop elemekkel fűszerezve, és itt jön a képbe Kaltenecker Zsolt billentyűs, aki a zongoraszólókat komponálja hozzá. 2002-ben jelent meg első közös EP-jük Come On címmel a Juice Records-nál, amit fél évre rá követett az LP: a Melodies, 12 felvétellel. Az album osztrák-magyar terjesztéssel egész Európában kapható. 2003-ban a zenekar jelentősen átalakult, új basszusgitárosuk Jeli András harmadik szerző lett, alapítottak egy újabb felállást, ami az A.K.A. nevet viseli. Hangszerelésük kissé elektronikusabb lett, több műfajba próbáltak belekóstolni. 2003 decemberében szerzői kiadásban megjelentették egy 8 számos LP-t, melynek a címe SAD lett.

Ez az együttműködés folytatódik most, melynek a Dürer-kertben szemtanúi lehetünk. Annyi különbséggel, hogy Kaltenecker Zsolt most nem zongorán, és nem egyedül zenél Andrew J. mellett, hanem legújabb formációjával, melyben a European Mantrából ismert kiváló gitáros-dobos páros, Lukács Peta és Borlai Gergő kap helyet.
A koncert INGYENES!

stanley

2009. 06. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 06. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

K.L.B. Trio feat ANDREW J. a Dürer kertben! cikk képei
K.L.B. trio - K.L.B. Trio feat ANDREW J. a Dürer kertben!K.L.B. trio - K.L.B. Trio feat ANDREW J. a Dürer kertben!