Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!

Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!

Nagy-Britannia mindig is tartogatott meglepetéseket. Most zenei téren láthatjuk és hallhatjuk a brit nagyágyúkat koncertezni szerte a szigetországban. Mindezek mellett az Egyesült Királyság turisztikai szempontból is érdekes lehet. Tehát szórakozva nyaralni vagy nyaralva szórakozni lehetne a mottója az alábbi fesztiváloknak.

JÁTÉK! Három barátoddal együtt részese lehetsz a legjobb koncerteknek. SŐT! A Britain Rocks nyereményjátékkal nyerhettek egy 4 fős londoni utat, és ott lehettek a Wembley-ben a Coldplay koncertjén, akár az első sorban. Ha szereted a brit zenét, egy percig se habozz, látogass el a Brit Turisztikai Hivatal „Britain Rocks“ weboldalára, ahol több izgalmas információt és programlehetőséget találsz:
http://britainrocks.visitbritain.hu.

Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!

Amit pedig nem érdemes kihagynod, az a regisztráció a Britain Rocks játék nyereményútjáért! A nyertesek a 3 napos felejthetetlen hétvégét egy fantasztikus minibuszos túrával kezdhetik, melyen ellátogatnak a legfontosabb rock’n’roll helyekre. Ahogy végiglátogatják London különböző részeit, láthatják a sztárok otthonait, híres stúdiókat, klubokat és koncerthelyszíneket. Nem maradhat ki a programból a „British Music Experience”, a világ első teljes egészében interaktív kiállítása a brit könnyűzene történelméről és hatásairól.
http://www.britishmusicexperience.com

Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!

Brit fesztiválok dióhéjban:

Az alábbi rendezvények szinte minden korosztály számára érdekesek lehetnek, valamennyi műfajban nyár elejétől kora őszig. A főszerep a kulturáé és azon belül is a zenéé.

Outsider Festival (június 27-28.)

A „Homecoming Scotland 2009” keretein belül megrendezett Outsider Festival a szabad ég alatt tartott időtöltések nagy ünnepe, melynek egyik legfőbb célja egy „zöldebb” fesztivál megteremtése. A helyszín a gyönyörű Caimgorms Nemzeti Parkban található Rothiemurchus-birtok volt.

Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!

Wakestock (július 10-12.)

A rendezvényen a zene mellett a vízi sportok is főszerepet kapnak, különösképpen a wakeboard. Idén a walesi Cardigan-öböl, Abersoch lesz a helyszín, és a fellépők között eddig már biztosan ott van Moby, a The Zutons, a Chase and Status, valamint a Red Light Company.

Ugyanezen a hétvégén a guildfordi Stoke Parkban rendezik a Guilfestet, amely leginkább családi fesztiválként írható le. Egy egész hétvégényi zenei szórakoztatás vár itt ránk, körítésként pedig humoros előadásokat, gyermekprogramokat, utcai színházat, színházsátrat és művészeti kiállítást kapunk. Ezen felül a világ minden tájáról érkezett ételszállítók is gondoskodnak az igazán vidám, ünnepi hangulatról a legkülönfélébb menükkel.

Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!

Larmer Tree Festival (július 15-19.)

A wiltshire-i Salisbury viktoriánus kertjei adnak majd otthont. Az első két este fő fellépői Jools Holland és a Rhythm and Blues Orchestra, valamint a gitárlegenda Richard Thompson. Itt nem kell attól tartani, hogy túl nagy tömeg lesz: a rendezvényen maximálisan 4000 személy vehet részt, tehát ajánlatos minél korábban lefoglalni a jegyeket!

Latitude Festival (július 16-19.)

A fellépőiről egyelőre semmi hír. Az élő zene mellett ez a rendezvény költészeti és irodalmi előadásoknak, humor- és kabaréműsoroknak, valamint színházi daraboknak is helyt ad.

Secret Garden Party (július 23-26.)

Ez a hétvége a művészetről, a zenéről és a humorról szól, és nem véletlenül emlegetik úgy, mint azt a fesztivált, amelyen idén „kötelező” részt venni.

The Big Chill (augusztus 7-9.)

A fellépők között megtaláljuk a Talking Heads volt énekesét, David Byrne-t, továbbá a Basement Jaxxet és az Orbitalt, kielégítve így a house és elektronikus zene minden rajongóját. Többek között Dylan Morgan és Russell Howard komikusok gondoskodnak majd a látogatók nevettetéséről.

The Green Man Festival (augusztus 21-23.)

Az előadók névsorát még nem tették közzé, de 2008-ban olyan fellépők színesítették a rendezvényt, mint az újra összeállt brit folk/jazz együttes tagjai, Bert Jansch és John Renboum.

Creamfields (augusztus 29-30.)

Az Egyesült Királyság legnagyobb dance és elektronikus zenét népszerűsítő rendezvénye. A Liverpool közelében rendezett fesztivál a dj-világ legnagyobb neveit vonzza magához, és kihagyhatatlan élő műsorokat vonultat fel.

Bestival (szeptember 11-13.)

Az előadók neveit még nem tették közzé, de a szervezők már kiválasztották a témát, amely idén jellemzi majd az egész fesztivált: ezúttal a holdra szállás 40. évfordulójának alkalmából a rendezvény témája a világűr lesz.

Mindezek mellett ne feledkezzünk meg a fentebb említett játékról sem, mert a legjobb időtöltés az ha, a remek zenék mellett még olcsón vagy netán ingyen is szórakozhatunk!

2009. 06. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2009. 06. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat! cikk képei
Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!Britain Rocks - Britain Rocks: nyári kikapcsolódás brit fesztiválokon. Nyerj egy Londoni utat!