Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adott

Leonard Cohen - Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adott

A rockzene vagy inkább a kategorizált „rockzene” előadója és dalszerzője, élő klasszikusa augusztus 31-én lépett fel a Sportarénában. Leonard Cohen 14 év után ismét turnézik, 75. élet évét töltötte be a minap és valószínű, hogy először és utoljára adott telt házas koncertet Budapesten. Viszont bármi elképzelhető a későbbiekben…

Író, költő, énekes, gitáros egy személyben, aki immár több generációra volt hatással. A kanadai születésű Leonard Cohen dalai szerelemről és halálról, családról, vallásról, a társadalomról egyaránt szólnak. Érzékeny, kissé monoton, melankolikus hangja, keserédes humora, személyes hangvétele egyedi védjegy.

Világkörüli turnéja tavaly Kanadában indult, 2008-ban fellépett a Glastonbury fesztiválon is. Idén először Ausztráliában és Új-Zélandon adott koncerteket, következett 29 amerikai nagyváros, és fellépett Németországban, valamint Franciaországban is. Budapestre Prágából érkezett, a magyar főváros után Belgrád és Bukarest, majd spanyolországi állomások következnek; a turnét az Egyesült Államokban 15 koncert zárja. Az utolsó fellépés a tervek szerint november 13-án a kaliforniai San Joséban lesz.

Leonard Cohen - Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adott

Egyes hírek szerint amíg bírja zenél, ír és fellép. A fáradhatatlan előadóművész kis hazánk-beli koncertjén is bizonyította, hogy öreg ember bizony bírja még az iramot. A nem mindennapi hangulatról képeink „mesélnek”.

Fotók: Dudás Ernő

2009. 09. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 09. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adott cikk képei
Leonard Cohen - Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adottLeonard Cohen - Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adottLeonard Cohen - Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adottLeonard Cohen - Leonard Cohen, az „öreg” telt házas koncertet adott