Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

De Phazz – teltházas koncert a West Balkánban

De-Phazz - De Phazz – teltházas koncert a West Balkánban

Teltház előtt lépett színpadra a heidelbergi nu-jazz együttes, a De Phazz Budapesten. A soul, a latin, a lounge és a drum’n bass stílusokat ötvöző formációnak a West Balkán adott helyet.

No Story

A helyszínt tavaly szilveszterkor adták át a bulizóknak, mikor a Skála Metro harmadik emeletén szilveszteri nyitó partyt rendeztek. Az átépítés ellenére a buli jól sikerült, így azóta számos rendezvény színterévé vált az igényes szórakozásra vágyóknak.

A De-Phazz zenéje egyszerre színvonalas és könnyen befogadható, és erre a keverékre a magyar közönség is vevő. Nagyszerű bizonyítéka volt a tavalyi évben szervezett koncert a Pecsában, vagy éppen magyar szimfonikus művészekkel a Millenárison. Az idei műsor sem alakult másképp, a divatos, elektronika iránt nyitottabb dzsesszkedvelők most is kellemes és szórakoztató élményt tudhattak magukénak a másfél órás show alatt.

De-Phazz - De Phazz – teltházas koncert a West Balkánban

” Nagyon boldogok vagyunk, hogy újra találkozhatunk veletek, itt mindig hatalmas bulikat csinálunk, és nektek köszönhetően számos magyar szót is megtanultunk már. Jó estét és Egészségetekre! „

Bár a csapat szívesen kísérletezik vendég muzsikusokkal, most azonban csak a De Phazz meghatározó tagjai voltak jelen a műsorban. Első sorban a zenekar alapítója, és egyben első embere a „bár mixer” Pit Baumgartner keverte a klasszikus dzsessz dallamokat és a modern elektronikus zenét rendkívül jó stílusérzékkel. Másrészt a zenekar állandó humor gyárosa Karl Frierson valamint a bájos és igen közvetlen vokalista Pat Appleton, akik most sem fukarkodtak a komikus betétekkel és tánccal fűszerezett színpadi show-al. A csapat tagjai igen nagy hangsúlyt fektetnek a vizuális élményre is, a folyamatos „ruha csere” általános része a koncerteknek. Pat kollekciója hozta a régmúlt jazz énekesnők csillogását, hosszú ruháiban dívaként vonult a színpadon, Karl pedig a swing korszak tükrében, a laza kalapdobálós verziót.

A show felépítése igen könnyed és emészthető volt, néhol kicsit vontatott. A koncertet akusztikus gitárszóló kíséretében az ismert ’Anchorless’ című balladával nyitották, ami nem csak a képi technikában tükrözte a dal hangulatát, hanem az énekesnő kék csillámos ruhája is a ’Cross the sea’ refrénjét erősítette. Az előadás felépítése dinamikájában hullámzó volt, a pörgős szintetizátor szólamok mellett most egy kicsit több hangsúlyt fektettek a ’loop’-okkal kiegészített dalokra, így a megszokott show elemek helyett inkább a ’DJ-szettek’ vették át a főbb szerepet. Azért felcsendültek a régmúlt albumok, mint a ’Godsdog’ és a ’Death By Chocolate’ legnagyobb slágerei is, többek között a ’Maybe San José’ és a ’Heartfixer’, de alapvetően legújabb lemezükről a ’Lala 2.0’-ból adtak ízelítőt a közönségnek. A ’No Story’ című dal először debütált a WB színpadán, amelynek sokkoló video klipjét már bemutatták a nagyközönség előtt, de hallhattuk a ’Rat Pack’ című pörgős, de egyben feszes ritmusú számukat is.

De-Phazz - De Phazz – teltházas koncert a West Balkánban

A De Phazz hangzásvilága folyamatosan változik, és folyamatosan megújulni kész. Legújabb munkák is ezt tükrözik, a számokat újra hangszerelték, az énektémákat is újra értelmezték, melynek végeredménye egy nagyvilági, de még most is igen egyedi megközelítése az ’easy-listening’ stílusának. Az új album ritmusa és hangulata egy kissé lassabb, mint az eddig megszeretett sikerdaloké, ezért kevésbé lett populáris jellegű, de a német zenekar nem a szokványos pop zenei piac hangzásvilágával tarol. Pit Baumgartner az említett hozzávalókat a lounge dzsesszt, soul funkot és latin zenéket megbolondítva ügyesen szkreccseli be az elektronikus groove-okkal, ami átlényegül egyfajta harmonikus és sejtelmes dallamokká.

Minden esetre a csapat úgy tűnik most is jól érezte magát Budapesten, amire a közönség lelkesedése és együttműködése nagyban rájátszott. A koncert utáni ’after partyn’ a De Phazz front emberei a Lala 2.0 albumuk dedikálását is gyorsan leszervezte, kérdésemre, miszerint mikor látjuk viszont őket, így válaszoltak:

Annyit elárulhatunk, hogy terveink szerint hamarosan találkozunk, és a következő alkalommal sem fogtok csalódni bennünk.

Így legyen!

Bius

2010. 05. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

De Phazz – teltházas koncert a West Balkánban cikk képei
De-Phazz - De Phazz – teltházas koncert a West BalkánbanDe-Phazz - De Phazz – teltházas koncert a West BalkánbanDe-Phazz - De Phazz – teltházas koncert a West Balkánban