Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Kubai fiesta a Világzenei Nagyszínpadon

Buena Vista Social Club - Kubai fiesta a Világzenei Nagyszínpadon

Omara Portuondo és az Orquesta Buena Vista Social Club fellépése igazi csemege volt a latin zene rajongóinak. Külön-külön már többször is üdvözölhettük őket Budapesten ám közös fellépésükre 2010-ig várnunk kellett.

Koncert

Az Orquesta tagjai az 1998-as Ry Cooder-produkció óta folyamatosan cserélődnek, az eredeti felállást Guajiro Mirabal trombitás, Barbarito Torres kubai lantos, Manuel Galbán gitáros, a zenekarvezető pozanos Jesus „Aguaje” Ramos képviselik, és természetesen a már nyolcvan éves „la más sexy” Omara Portuondo.

Az aktuális tagok hűen kezelik és megőrzik a nagy elődök zenei hagyatékát és ezzel biztosítják a tradicionális kubai zene továbbélését mindannyiunk nagy örömére. Csodálatos karibi hangulatot varázsoltak a színpadra, a közönség pedig önfeledten táncolt és énekelt a zenészekkel és csodálta hihetetlenül könnyed és kecses mozgásukat.

Buena Vista Social Club - Kubai fiesta a Világzenei Nagyszínpadon

Felcsendültek a legismertebb dalok köztük a megunhatatlan Chan Chan és a Candela, valamint a Silencio amit a 2005-ben elhunyt legendás énekes Ibrahim Ferrer emlékére énekelt el Omara Portuondo és Jesus „Aguaje” Ramos.

hali

2010. 08. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kubai fiesta a Világzenei Nagyszínpadon cikk képei
Buena Vista Social Club - Kubai fiesta a Világzenei NagyszínpadonBuena Vista Social Club - Kubai fiesta a Világzenei Nagyszínpadon