Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Ákos: Cipősdoboz koncert

Ákos - Ákos: Cipősdoboz koncert

Minden jó, ha a vége jó – tartja a mondás. Márpedig Ákos idei Szindbád 2010-es VÉGLEGES turnézárója egyben jótékonysági koncert is volt december 16-án a Sportarénában. Telt ház, zúzda, ajándékdal és egy 2011-es ígéret. Kattints, és mesélünk!

A szolgálat jutalma: még több szolgálat – fogalmazott Ákos a Sportaréna kivetítőin, s kiderült: ő maga és gyermekei is összeállították a maguk cipősdobozát (mellyel szegény sorsú gyerekeknek szerezhetnek örömöt karácsonyra), amikbe bizony olyan dolgok kerültek, amikről nem feltétlenül volt könnyű lemondani. Ám sikerült, így nem meglepő módon az énekes fia, Marci is a nézőtéren tombolhatott cserkésztársaival együtt.
Merthogy tomboldát kapott a nagyérdemű, a finomabb dalok, mint a Hello vagy a Keresem az utam is markánsan szóltak, a keményebbek, így a Mindenki táncol, vagy a Ne fájjon többé szabályosan robbantak.

Ákos - Ákos: Cipősdoboz koncert

Szakos Krisztián, és Samu átiratai a 12 és félezres csarnokban is megmozgatták a nagyérdeműt, ahol szép számmal kaptak helyet olyan hátrányos helyzetű fiatalok, akiknek még soha nem lehetett ilyen vagy hasonló élményben részük.
Merthogy, aki lemaradt az országjáró koncertsorozat korábbi 13 állomásáról, s a koncert esszenciáját tartalmazó DVD-t sem látta még, nem akármilyen meglepetéserejű áthangszerelésekkel megpakolt kétórás bulit ugrálhatott és énekelhetett végig azokkal, akiknek minden Ákos-koncert egy ünnep.
Többek közt indult a banzáj meg minden, ami szép volt, mindenki táncolt a tűzön át, csak a szerelmen át kerestük az utunk, Ákos Szindbád utolsó hangos dalát dúdolta halkan, s végre – mielőtt valami véget ért – jutott hely Lady GaGa ikonikusan rossz románcának is Calypsóval, amitől könnyen érezhette magát úgy az ember, erő és alázat ide, felismerés oda, mint majom a ketrecben...

A főhős helyet szorított a dobos, Bánfalvi Sanyi „fan klub” tagjainak, akik két dal között ezúttal is lehetőséget kaptak a „– Ki a király? – Sanyi!” című nézőtéri közjátékra. No persze, a dallistát kívülről fújókra is várt némi meglepetés: a Főleg régen poénpetárda helyett A fénybe nézz erősítette a repertoárt.
Igaz, utóbbit Schmitt Pálné Makray Katalin, az esemény fővédnöke köszöntőjében sikeresen leleplezte, mivel e dalból vett idézettel kezdte és zárta gondolatait, hozzátéve, ahogy ma este Ákos is énekelni fogja… Mentségére legyen mondva, a köztársasági elnök felesége bizonyára nem tudta, hogy a rádiók által oly’ sokat játszott dal korábban nem volt szerepelt a turnétételek között.

Ákos - Ákos: Cipősdoboz koncert

A leghűségesebb rajongókat is meglepetésként érhette az összekötő történetek között a legutóbbi tehetségkutatón tett vendégeskedés egy-két kulisszatitka – ráadásul Ákos önkritikus csattanójú sztorijaival egyre jobb úton halad a dumaszínház felé.

Mindezek fényében Samu vacakoló kütyüje, Ákos átöltözés miatt majdnem lekésett belépője és az egyik LED-fal betegeskedése nem több, mint az élő adás varázsa.

A koncert kezdete előtt színpadra szólított Böjte Csaba testvér „nem csak a szeretet, de a remény is Isten parancsa”-gondolata visszhangozhatott sokak fejében Ákos búcsúzásakor: Ha Isten is úgy akarja, akkor jövő májusban újra találkozunk ugyanitt!

(képek: akos.hu)

Balajti Péter

2010. 12. 18. 21:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 12. 19. 11:56
jó vala. :)
Vendég 2010. 12. 20. 8:50
Isteni volt!esther7
VENDÉG 2013. 03. 11. 7:55
:)SZUPER
VENDÉG 2013. 12. 20. 14:55
jó vala. :):):)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos: Cipősdoboz koncert cikk képei
Ákos - Ákos: Cipősdoboz koncertÁkos - Ákos: Cipősdoboz koncertÁkos - Ákos: Cipősdoboz koncert