Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Magna Karácsony - beszámoló

Magna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámoló

A Magna Cum Lude együttes nagyszabású karácsonyi koncertet adott a Syma-ban, ahol mindent bevetettek, ami nem csak a fülnek és a szívnek, de a szemnek, szájnak is ingere lehet. Disznótoros, pálinkás nagykoncerten ritkán van az embernek szerencséje részt venni, az már biztos.

Magna Karácsony 2010

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően - mármint hogy lehetőséget adunk a szerencsés olvasóknak is - most is egy lelkes rajongó írását olvashatjátok a karácsonyi Magna Cum Laude koncert kapcsán. Következzék tehát Gabi beszámolója:

Magnatikus karácsonyi buli

Egy bódító nyári estén találkoztam velük először a Dürer Kertben. A zenéjük már korábban is elvarázsolt, de élőben nem csak a lelkem táncolt erre a muzsikára. Akkor már beharangozták a karácsonyi koncertet. Tudtam, hol kell lennem december 28-án.

Magna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámoló

És eljött a nagy nap. A mínuszokban csak úgy szakadt a hó, de ez a rajongókat nem tartotta vissza. Még csak 6 óra volt, de már szép számban szállingóztak az MCL fan-ok a SYMA csarnokba. A beígért, vidéki hangulatot kölcsönző gasztronómiai élvezeteket hozó disznótoros és pálinka is töménytelen mennyiségben alapozta a hangulatot az esti koncerthez.

Magna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámoló

A lelátok mellett hosszú padsorok és asztalok várták a hurka, kolbász, (kitűnő marketing fogásként az MCL feliratú) pálinka fogyasztókat. A didergős estében a disznótoros konyhája az épület mellett a szabad ég alatt finom illatokkal csábította a még éhes rajongókat.

Magna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámoló

Így a várakozás is jó hangulatban telt, míg lassacsakán a színpaddal szembeni, majd az oldalsó lelátók és a küzdőtér is megtelt. 20:00-ra ki lehetett tenni a megtelt feliratot. Majd megjelent Garami Gábor, hogy pár perc felvezetés után elkezdődjön a várva várt MCL koncert.

Magna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámoló

Ahogy az első dal (Adnod kell) hangjaira a tagok egyenként megjelentek a színpadi fényben az egész nézőtér felbolydult. A hangosítás még nem volt az igazi, mert Mező Misi hangját néha alig lehetett hallani, de szerencsére ezt rövid időn belül korrigálták a hangtechnikusok. Aztán ahogy szép lassan pár nóta után megérkezett a Vidéki Sanzon is, amit Mező Misi jó szokásához híven a közönséget bevonva áténekelte magát a küzdőtér egyik sarkától a másikig, s végül a színpaddal szemközti lelátóról is körbenézett. A rajongók majd szét szedték, ölelték, csókolták, fotózták, de ő hősiesen énekelt.

Magna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámoló

Majd idővel felcsendült a Magnatofon is, amikor Misi egyedül maradt a nagy színpadon a billentyűssel. Ezután a meglepetés erejével hatott, hogy a szemközti oldalon egy igen hangulatos miniszínpadon felcsendült pár dal (Ne félj mama, Előre bocsánat Dézi, stb.) unplugged formációban. Döbbenetes hatású volt, ahogy a küzdőtéren lévő tömeg a lelátó irányába fordulva együtt énekelt velük. Mező Misinek sem volt sok ideje átrohanni a sötétben a lelátót és a tömeget megkerülve a túloldalra.

Itt érkezett az est másik meglepetése is. A sztárvendég az idén 30. születésnapját ünneplő Edda-frontember Pataky Attila volt. Zseniális megoldással szinte párbajt énekeltek a két színpadról, amivel még izgalmasabbá tették az Álmodtam egy világot című nótát. Majd együtt előadták a Visszhangot. Itt Pataky Attilától azért néha nem teljesen az a dallam hangzott el, amit Misitől megszokhattunk, de kárpótlásként az Ünnep-et igazi Eddás stílusban hallhattuk.

A fény és színpadtechnika precízen megtervezetten, a zenével zseniálisan összehangoltan végigkísérte az egész koncertet. Nem csak a hátterében szereltek fel kivetítőket, hanem mindkét oldalt és a színpad dobogóit is mindig életre keltették a videóképek. Mező Misi kedvenc dalát a jelen lévő feleségének ajánlva elénekelte az Át a városon című nótát. Majd szép sorban fokozva az amúgy is fergeteges hangulatot a banda eljátszotta a következő dalokat is: Átkozott Nők, 999, Te légy most, Pillangó A Sirató és az Azt akartam apám nóták pedig ismét könnyet csaltak minden rajongó szemébe.

A már majdnem 2 órás koncert vége felé pedig bedobták a nagyágyúkat:

Gondatlanságból elkövetett emberölelés
Lehet, hogy eltört
Színezd újra
Pálinka Dal

Itt már szinte őrjöngött a közönség és teli torokból orkánszerű tapssal énekelt mindenki. Magnatikus élmény volt! Azt hiszem hamarosan készíthetik az Arénát is egy telt házas MCL koncertre...

Írta: Gabi

-CsL-

2010. 12. 31. 12:25

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 01. 05. 11:33
Gagyi. Hallom Tibi bácsi is labdákat dobált. Tesco-s Hooligans ez a zenekar.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magna Karácsony - beszámoló cikk képei
Magna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámolóMagna Cum Laude - Magna Karácsony - beszámoló