Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Timo

Bibliográfia - Timo

A férfi, aki énekel…!

Timo (Perei Timotheus), aki a TV2 első „Kifutó” című műsorában tűnt fel, albumot készít.
Szakmai körökben már az első pillanatokban egyértelművé vált, hogy Timo hangi adottságai tekintetében kivételes tehetségnek számít.
A kiadó Magneoton és a producer, Gábor Tamás feltétlen bizalmat szavazott az énekesnek, és az elmúlt másfél év rendkívül intenzív munkával telt.
Ritka alkalom, hogy nem az előadónak kellett szerzőket, zenésztársakat felkutatnia, hanem szinte magától értetődően alakult ki az a művészkör, akik örömmel és rendkívül lelkesen vállalták Timo-val az együttműködést.

tovább »


A nehézséget csupán az okozta, hogy Timo rendkívül sokoldalú, és időre volt szükség, amíg teljes lett az egyetértés a stábban a zenei anyag végső kialakulását illetően.
Ez az anyag zene, a szó legszorosabb értelmében.
Nem lehet és nem is szabad kategorizálni, de feltétlenül említést érdemel, hogy Timo-ra és társaira nagy hatással volt Tom Jones és a Back Street Boys, de az R&B és például a Jamiroquai is.
2002. tavaszán megjelenő debütáló albumának előzeteseként az első single Csak úgy ölelj át... címmel 2001. november elején került a boltokba.

Timoszületések…

Népes családból származik, szülei hat testvérével együttszeretettel, odaadással nevelték fel. Ebben a környezetben szinte óhatatlanul érzékeny emberré nevelkedett, s ez az érzékenység tette lehetővé, hogy kinyíljon a zene, a dal felé.
18 éves korában tette meg az első lépéseket az éneklés felé.
Tagja lett egy gospel kórusnak (Chariti Choir), ahol magával ragadta a zene és a műfaj spirituális ereje; próbák, templomi koncertek, turnék…
Egyre jobban áthatotta ez az életforma. Lassan a puszta érdeklődésből, kedvtelésből érzései hivatástudattá lettek, elkezdték az életét alakítani, irányítani.
Évek teltek el úgy, hogy kimondatlanul is már kórusénekesnek tartotta magát. Ebben a szellemiségben mindenkire egyforma felelősség nehezedik, mely fontos szerepet játszhat az emberré, felnőtté válás folyamatában.
Kórusvezető társainak szóló-szerepei megindították benne a vágyakozást a nagyobb feladatok, a kihívások iránt. Ekkor zenei feladatait már egyre könnyebben oldotta meg, de mint egy fióka, aki kinőtte a fészkét s kész kirepülni – a mércét saját maga számára egyre magasabbra helyezte.
A fejgép fénye, mint vízió hatott rá: mintha a színpad közepén egy Timo alakú űr tátongana, mely szinte vár rá, és amelyet csakis Ő tölthet be.
Szinte már meglepetés sem volt, jött az első szóló felkérés, az első lehetőség az áttörésre, a kilépésre.
Remegő lábakkal ragadta magához a mikrofont, mint egy kulcsot, mely a sikerhez vezető első ajtó kulcsát. Egy tágasabb tér nyílt meg ezzel előtte, ahol minden szeglet arra vár, hogy meghódítsák.
A dal után, mikor helyére ment, rögtön érezte, ez a hely többé nem az övé. Meglepő, hogy későbbi tapasztaltai szerint a vokáléneklést is igazán lelkesen csak a szólista öntudatával és elszántságával lehet szívből művelni.
10 év telt el…
Próbák, koncertek, turnék, stúdiófelvételek, TV szereplések – most már másképp... Felnevelték.
A templomi vokálénekes számára nagyon kedves, de szűk szerepéből kilépett egy más minőségbe. Szólóénekes lett.

De ez még korántsem végállomás, az út csak most kezdődik…

« bezár