Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Krisz Rudi

Bibliográfia - Krisz Rudi

1981. szeptember 17-én született Budapesten.
Tudatosan készült a zenei pályára. Zongorázni, gitározni és dobolni tanul hétéves kora óta.
1998. Közönségdíjas lett a BRAVO GIRL! Girl & Boy Tiniválasztáson. A felkészít táborban ugyanis szinte minden este gitárjátékával szórakoztatta a táborozókat és a többi versenyzt. Ennek az eseménynek köszönheten talált rá menedzsere, Hamza Zoltán.
2000. áprilisában jelent meg els debütáló albuma Tz címmel, melyen több dal saját szerzeménye is. A lemez zenei producerének Berkes Gábort kérték fel, aki ezt örömmel vállalta. Az album óriási siker lett, hiszen ki tudott volna ellenállni a kellemes hangú fiatal énekes romantikus dalainak?

tovább »


2000. júniusában megjelent az album második maxija Egy pillanat itt maradt címmel. A dalhoz készült videoklipet két helyszínen forgatták, és ebben a közönség is jobban megismerhette Rudi romantikus énjét.
2000. szén jelenik meg a lemez harmadik maxija Keresem a szót címmel, mely egy Glenn Madeiros dal feldolgozása. A szerzeményhez Cipruson forgatták a klipet.
Gitárjával egyszer a Lánchíd tetején adott koncertet, a városiak legnagyobb megdöbbenésére.
Zenekara szinte a rokonságából áll. Bátyja a basszusgitáros, két unokatestvére - Norbi és Peti - a gitáros és a dobos. k egyelre még a háttérben vannak a koncerteken, de elbb-utóbb valószínleg k is a rivaldafénybe kerülnek. Eleinte mveldési házakban koncerteztek, még Szikora Róbert is írt nekik egy-két dalt, de kapcsolatuk a zenésszel 1994-ben megszakadt.
Kedvenc hangszere a gitár.
Rajongótábora folyamatosan gyarapodik, már alig gyzi a levelek megválaszolását.
Michael Jackson és Jamiroquai a legfbb példaképei.
Évekig versenyszeren teniszezett, de sajnos a zenélés miatt ez ma már csak hobbi.
2001 novemberében került a lemezboltok polcaira új albuma, a Törd át a csendet. Eltérőben ez előzőtől, erre már 12 dalt Rudi saját maga szerzett és hangszerelt. A szövegeket Hamza Zoltán írta. Illetve egy szerzemény Szikora Róbert nevéhez fűződik. A romantikus, lírai dalok mellett itt már több gyorsabb nóta is helyet kapott, amik sokkal rockosabbak, merészebbek, dinamikusabbak és modernebbek az eddigi Krisz Rudi daloknál. A címadó dalhoz készült egy videoklip is, amit a VIVA+ is bevett a repertoárjába.
A gyümölcs, bár egy kicsit lassan, de beérett. Rudi első, Tűz című albuma ugyanis 2002 februárjára bearanyozódott. Az aranylemezt egy Valentin-napi rendezvény keretein belül adják át a fiatal énekesnek.

« bezár

Diszkográfia - Krisz Rudi

Törd át a csendet (2001)
Egy pillanat itt maradt (maxi) (2000)
Keresem a szót (maxi) (2000)
Tűz (2000)
Tűz (maxi) (2000)