Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Blank&Jones

Bibliográfia - Blank&Jones

A Blank&Jones az egyik legkarakterisztikusabb példája a fiatal, feltörekv DJ és producer generációnak.

A két tehetséges német srác hétvégenként átlag 3000 party arcnak zenél, és teljesen mindegy, hogy ezek a fiatalok Miamiban, a Berlini Love Parade-on, vagy akár Buenos Airesben buliznak, a Blank&Jones duó mindenhol a világon nagyon nagy sikerrel szerepel.

Zenéjük átmenet a régebbi típusu house és a trance között, némi technoval vegyítve.
Piet Blank Frankfurtban született 1971-ben. Zongorázni, szaxofonozni és dobolni tanult tinédzser korában, de egy szemeszter után abbahagyta tanulmányait. Késbb üzleti gazdaságtant tanult, hogy a popszakma üzleti részét is megismerje.

tovább »Hogy ezt finanszírozhassa, dolgozott a WOM lemezboltban, és DJ-ként különböz klubokban, mint pl. a Havanna Moon vagy az Alter Wartessal.
Az elektromos tánczene iránt akkor kezdett el érdekldni, amikor egy hosszabb idt töltött New York-ban, ahol szintén lemezbolti eladóként (a Bleecker Streeten) és DJ-ként dolgozott.

Amikor visszatért Köln-be, a híres Eins Live rádióállomás Party Service cím msorának lett msorvezetje minden szombaton este 8-tól reggel 5-ig.

René Runge, alias Jaspa Jones 1968-ban született Mönchengladbachban a Rajna partján. Már kisgyerek korában tudta, hogy a zenébl akar megélni. 1989-ben, az els techno-hullám beindulásakor a legendás düsseldorfi Ratinger Hof klubban volt rezidens. 1993-ban jelent meg els lemeze Talla 2XLC labeljénél, a Suck Me Plasma-nál, és ekkor vette fel álnevét is. Késbb rengeteg felvétel producere és mixere lett (pl. RMB, Taucher, U96, NBG), és felépítette a Spacedust Stúdió-t Düsseldorfban.

A két srác közös munkája eredményeképpen születtek meg a jobbnál jobb clubslágerek, mint az "After Love"és a "Flying To The Moon" és talán eddigi legnagyobb sikerük, a "The Nightfly", mely már a megjelenése hetében az els helyen kezdett a német Dance Chartokon!

Ezt követte nagylemezük, a DJ Culture, amely sokáig szintén elkel helyeken szerepelt a különböz listákon. Másfél évvel ezután új albummal jelentkeztek "Nightclubbing" címmel, rajta a legújabb kislemezsiker, a "DJs, Fans and Freaks", mely jelenleg a klubok egyik nagy kedvence.

2001-ben Hamburgban megnyerték a legjobb hazai kislemezért járó Német Dance Díjat (GDA), majd egy nagy rádióállomás hallgatói által megszavazott elismerést és végül A Dj Meeting Díjat, amellyel minden évben kitüntetik Németország legjobb Dj-it.

Míg mások szünetet tartanak öt év kiugróan nyüzsg év , kilenc single és három album, megszámlálhatatlan klub fellépés, hatalmas eseményeken való részvétel, például Love Parade, Mayday után, k nem, st újabb albummal rukkolnak el 2002-ben is!
Tehát a sikertörténet folytatódik a negyedik albummal, a Substance-szel., mely kizárólag saját felvételeket tartalmaz, hasonlóan az eddig megjelent három albumhoz. Ilyen többek közt a Desire, mely az els kiemelt felvétel a korongról, jellemzi: a tökéletes keverés és a brilliáns refrén.
Tehát egy igazi mai trance pop sláger, amely már most a klubbok és DJ-k kedvence.

További információ:
www.blankandjones.de
www.edel.com

« bezár