Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Oláh Ibolya

Bibliográfia - Oláh Ibolya

1978. január 31-én született,1995. augusztus 27-én Tiszadobra került.2004. április 3-án a Megasztár 2. helyezettje,2004. október 4-én megjelenik első szólólemeze.
A TV2 Megasztár második helyezettjeként ismerte meg egy ország. A felvételek során került kapcsolatba Novák Péterrel. Miután véget ért a tehetségkutató verseny, a BMG hanglemezkiadó megkereste Ibolyát és lemezszerződést ajánlott neki. Hosszas tárgyalások és egyeztetések kezdődtek, majd végül aláírta a szerződést a lemezkiadóval 5 évre, 3 albumra.

tovább »


A lemez munkálatai augusztusban, Tiszadobon kezdődtek. Oláh Ibolya és Novák Péter néhány zenésztársukkal elvonultak a világ elől és egy rögtönzött stúdiót berendezve hozzáláttak Ibolya első lemezének előkészítéséhez. A két zenész már a tévé felvételek során megtalálta a közös hangot, mely az első pillanattól inspirálta mindkettőjüket. Az előkészületek után augusztus végén már a TOM-TOM stúdióban dolgoztak tovább a lemezen. Ekkor már Presser Gábor is bekapcsolódott a munkába. A lemezen fele-fele arányban szerepelnek Presser és Novák szerzemények, és egy dalt Novák Péter Ibolyával közösen jegyez. A Presser nóták új köntösben kerültek a lemezre- újraértelmezve, újragondolva, áthangszerelve. A lemez címe Egy sima, egy fordított is arra utal többek között, hogy a Presser és Novák nóták felváltva követik egymást.

A dalok egymásra épülnek, egy ívet alkotnak, egyre többet és többet mesélve Ibolyáról. A zenei stílusokat úgy váltogatja egyik számról a másikra, mint egy ünnepelt díva a szerepeit estéről-estére. A paletta a punk-rocktól a lírai balladáig, a reagge-től a tangóig, a musicaltől a sanzonig terjed. A lemez sokszínűsége egyértelműen fakad Ibolya sokoldalúságából. Mindegyik stílusban otthonosan mozog, mindegyik a sajátja, felvillant egyet-egyet az \"ezerarcú\" Ibolyából.

A mind szakmai, mind rajongói körben hatalmas érdeklődéssel várt lemez - biztosan állítható, hogy csak a legpozitívabb jelzőkkel illethető.

« bezár

Diszkográfia - Oláh Ibolya

Megasztár I. válogatás (2004)
Egy sima egy fordított (2004)
Édes méreg (2005)

Oláh Ibolya cikkek