Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Depresszió

Bibliográfia - Depresszió

A már egy ideje együttzenélő 3 alapítótaghoz (Halász Ferenc - ének / gitár, Nagy Dávid - dob, Reichert Roland - basszusgitár) 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám gitáros, és ezzel (már ténylegesen) megalakult a Depresszió zenekar. Az év eleji felkészülések közben már klubkoncertekkel elindult a zenekar. Jó pár fesztivál után, 2000 augusztusában rögzítette a Depresszió első nagylemezét Németh Lojzi (Bikini) vezényletével a Bikini stúdióban. Szeptember-október hónapokban az "Új Generáció" fesztiválturné szórakoztatta a nagyérdeműt természetesen a zenekar részvételével.

tovább »



2000. novemberében megjelent a "Tiszta Erőből".
Ezzel párhuzamosan a Depresszió egy országos turnén vett részt a Tankcsapda vendégeként, ahol több ezer néző előtt - kívül állók szerint - az eddigi egyik legsikeresebb Tankcsapda vendégnek bizonyult. Különösen sikeres volt az év végén, december 22-én a Petőfi csarnokban több ezer ember előtt tartott koncert. A turnékból leszűrhetővé vált, hogy a Depresszió zenéje iránt országszerte nagy igény és érdeklődés van.

2001. februárjától a zenekar önálló turnéra indult, ami a kisebb és nagyobb városokat egyaránt érintette. 2001.május 11-én a PeCSában a Junkies SX7 lemezbemutatóján játszott a Depresszió nagy sikerrel. 2001. nyarán 10 fesztiválon lehetett élőben látni a csapatot, július 27-én önálló koncertet adott a zenekar a budapesti Mega Rock Pub-ban teltházzal. A zenekar népes rajongótábora ekkorra már 3 fan club-ot alapított országszerte.

2001. szeptemberétől egyszerre 2 turnén is részt vett a Depresszió, mint vendég. A Junkies és a Depresszió szeptemberi közös, budapesti buliján új nézőcsúcsot állított a Wigwam.
A sikeres és jóhangulatú Junkies turnét követően (és néhol még párhuzamosan is) ismét részt vett a Depresszió egy teltházas Tankcsapda turnén.
A "Tiszta Erőből" dalait már a jól ismerő lelkes közönség "Depresszió" kórussal fogadta a zenekart a budapesti Petőfi Csarnokban és a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

2002. február 23-án az Akela vendégeként lépett színpadra a Depresszió.

2002. március-április hónapokban zajlott le az önálló "Tour és hamu" fedőnev országos turné.
2002. Május hónapjában a csapat a CDT és a Replika társaságában turnézott.

2002. nyarán ismét fesztiválok következtek. Rendkívül jól sült el a zenekar első "Szigetes", Metal Hammer színpados fellépése is, ahol több ezer koncertlátogató közremuködésével megszületett az első videóklip is. A "Szigetbuli" másnapján bevonult a csapat Dunakeszire, a HSB stúdióba, hogy ott Hidasi Barnabás hangmérnök vezényletével elkészítse "Amíg Tart" c. nagylemezét. A stúdiómunkálatok kezdetekor tagcsere történt, így a basszusgitárosi posztot már Kovács Zoltán töltötte be. Az október eleji megjelenéssel együtt indult a zenekar önálló, több hónapos "Amíg Tour 2002" elnevezésu országos lemezbemutató turnéja.
A jólsikerült lemezbemutató turné után a Depresszió 2003. tavaszán újabb turnéra indult. Az "Eljön a tavasz újra" turnéval párhuzamosan díszcsomagolásban és multimédiás résszel kiegészítve megjelent a zenekar első, "Tiszta eroből" című nagylemeze, mivel már az összes legyártott példány elfogyott.

A zenekar várakozásait is messze felülmúlóan sikeres volt az "Eljön a tavasz újra" 2003 turné.
Ez a tetőfokára hágott a Wigwamos végső állomáson, ahol teltház énekelte a Depresszió 2 lemezének dalait. A zenekar elkészítette 2. videoklipjét, az "Itt az én időm" c. dalra.
A 2003-as Arany nyíl díjátadó gálán a zenekar megnyerte "Amig tart" c. lemezéért az év legjobb hazai rocklemezéért járó díjját.

A 2003-as nyári fesztiválokon közel kétszer annyival látogatták a kvartett koncertjeit, mint az amúgy is eredményes 2002-es nyári bulikon. A szigetes fellépés alkalmával már teljesen megtöltötte a Depresszió az 5000 férhelyes Hammerworld sátrat. 2003 őszén zajlott le a csapat addigi leghosszabb és legsikeresebb "Hagyjatok tourni" elnevezésű önálló koncertsorozata. A turnézáró Bp.-i állomáson több mint 1000 koncertlátogató volt jelen.

2004 tavaszán újabb turné következett, aminek több állomása már nagyobb befogadóképességű művházakban, illetve szórakozóhelyeken került megrendezésre a fokozott érdeklődés miatt. A Total Hard fesztiválsorozat 4 állomásán is részt vett a Depresszió sportcsarnokokban. A turné közben (ami ismét egy teltházas Bp.-i koncerttel zárult) a zenekar 4. helyezést ért el a HammerWorld közönségszavazásán, "Kedvenc hazai zenekar" kategóriában. 2 Arany nyíl díjat nyert a Depresszió a Wigwam 2004-es közönségszavazásán. A csapat először a 2003-as novemberi buliért vehette át az "Év Wigwamos koncertje" díjat, majd elnyerte az év zenekara címet is. A Viva TV Megawatt Ászok díjkiosztóján is nyert a fonográf díjra is jelölt zenekar.
Számtalan nyári fesztivál meghívásnak tett eleget a Depresszió 2004-ben. A zenekar több fesztiválon is nagyszínpadon játszott egyre népesebb közönségének. A Sziget fesztiválon már több mint 6000 ember kísérte figyelemmel a csapat műsorát.
Eközben Hidasi Barnabás segédletével elkészült a zenekar 3., "Egy életen át" c. stúdióalbuma, ami a zenekar pályafutásának eddigi legnagyobb szabású anyaga lett.

És a történet még folytatódik...

« bezár

Diszkográfia - Depresszió

2004. Egy életen át
2002. Amíg tart
2000. Tiszta Erőből

Depresszió cikkek