Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

HoneyBall

Bibliográfia - HoneyBall

A Honeyball zenekar "mint olyan", 1998 nyarán alakult, bár ezt megelőzte jónéhány kezdetleges próbálkozás - Norbi és Tomi hosszú éveken keresztül játszottak egy brigádban egészen más stílusban - ez '93 és '96 közé tehető, továbbá Balázs '96-ban, igaz csak project szinten, de összeállt Norbival egy iskolai Ki-Mit-Tud?-ra, akkor már punk zenével. Ezt követte, hogy '97-ben megszületett a Honeyball első csírája (Mérges Norbi, Keimer Balázs, Kaposvári József), és HC-punktól volt zajos a garázs (ami '93-tól napjainkig folyamatosan nagy örömöt nyújt a Hága László utca kultúrára éhes lakóinak és a garázssor többi bérlőjének).

tovább »Ez a formáció nem bizonyult megfelelőnek, és igazából a zenei irányzat sem, ezért pár hónap pihenő után 1998 nyarán egy új dobossal (Czanka Öcsi) létrejött a ma is jól ismert Honeyball-style. Ekkor már a ska-punk volt a meghatározó zenei irányzat, ami a ami napig jellemző. Az igazi előrelépést azonban az jelentette, amikor 2000 első napjaiban Tomasz lépett a zenekarba. Az Ő segítségével jutottunk el oda, hogy elkészíthettünk egy demót 2000 őszén. Sajnos sok minden nehezítette a zenekar munkáját (katonaság, érettségi, vizsgák, Norbi Londonban élt fél évig nyelvtanulás céljából, Tomasz az államvizsgára készült, meg Kínába ment, Balázs pedig 3 műszakban robotolt és robotolt és robotolt...), ezért igen nagy feladatnak bizonyul átütő sikert elérni, ami egyébként a zenekar küldetése.

De eljön a mi időnk is...

...hát eljött a mi időnk. A tavaszra tervezett felvétel ugyan elmaradt, de!!! A tavasz nem csak új bimbókat és élénk színeket hozott, hanem egy óriási előrelépést is a zenekar életében. Végre állandósítani tudtuk Mónit (ének). Aztán hamarosan GerGo is csatlakozott hozzánk (szkreccs). Az emberek néhol kétkedve fogadták az új felállást, sőt még felfogni sem sikerült, amikor ismét három taggal bővültünk, Dia (szaxofon), Levi (trombi) és Viktor (trombi) személyében. Aztán végre sikerült Petit (ütőshangszerek) is elcsábítani. Ez a jelenlegi felállás. Persze ezek mellett folyamatos koncertek, többek közt a Vöröslyukban. Az említett felvételre továbbra is készülünk töretlenül immáron érett fejjel és anyaggal...

(forrás: Honeyball.hu)

« bezár

HoneyBall elérhetőségei