Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Gáspár Laci

Bibliográfia - Gáspár Laci

Gáspár László 1979-ben született Balassagyarmaton, 4 testvére van. Iskoláit szülővárosában végezte, vizvezetékszerelőnek tanult. Általános iskolásként a rajzolás terén bizonyult tehetségesnek, pályázatokat is nyert.
A középiskola éveiben, 16 éves kora táján kezdett először énekelni. Első sikerét az iskolai Ki Mit Tud?-on aratta, egy Demjén Ferenc dallal megnyerte az ének kategóriát. Jutalmul az igazgató egy basszusgitárral ajándékozta meg. Autodidakta módon, kitartó szorgalommal sajátította el a hangszer fortélyait. Ekkor ismerkedett meg olyan világhírű jazz-zenészek szerzeményeivel, mint Marcus Miller, Jaco Pastorius és George Benson. Ez az élmény a későbbiekben alapvetően meghatározta zenei ízlésvilágát, melyre a jazz zene mellett a soul és az R\\\'n\\\'B is hatott.

tovább »


Részt vett egy jazz-zenekar alapításában, az együttesben a basszusgitározás mellett énekelt is. Különböző rendezvényeken léptek fel Nógrád megyében és Budapesten. A zenekar felbomlása után a helyi gospel-kórusban énekelt, ott ismerkedett meg későbbi feleségével, Gabriellával. 1995-96-ban a Ki Mit Tud?-on indult, közvetlenül a televíziós döntők előtt esett ki a műsorból.
A Kifutó 2 válogatóján továbbjutott, előadásával lenyűgözte a zsűrit, azonban a műsor megszűnése miatt a várva-várt sikerek elmaradtak. Az Üstökös tehetségkutató verseny sem hozta meg számára az áttörést, ezért úgy döntött, hogy az éneklést abbahagyja. A munka mellett minden idejét a basszusgitározásnak szentelte. Dolgozott útépítőként, gyertyaöntőként, volt bányász, festő és villanyszerelő, végül a helyi bútorgyárban helyezkedett el. 18 éves korában nősült meg, 6 év házasság után született meg kislánya, Mirjam. 2003-ban családja unszolására indult a Campona tehetségkutató énekversenyen, melyen 3. helyezést ért el és különdíjat kapott. Augusztusban nevezett be a TV2 Megasztár - Az év hangja című versenyébe. 3. helyen végzett s elnyerte a megtisztelő \\\"2004 legjobb férfihangja\\\" címet. A verseny hónapokon át zajlott, eközben Laci országos ismertségre és hatalmas rajongótáborra tett szert.
Első albuma Hagyd meg nekem a dalt címmel 2004 októberében jelent meg, s pár hét alatt aranylemez, később pedig platinalemez lett. A címadó dal meghódította a rádióhallgatók szívét, számos slágerlistát vezetett, pl. a MAHASZ rádiós listán 7 hétig volt első. A dalból készült klip 3 hétig állt a VIVA Chart Show élén, valamint az MTV World Chart listáján 2 hétig volt 1. helyezett. 2004 decemberében a Színes Bulvárlap olvasói Lacit választották az év sztárjává, dalát pedig az év slágerének szavazták meg.

« bezár

Diszkográfia - Gáspár Laci

2004 Hagyd meg nekem a dalt
2005 Bárhol jársz

Gáspár Laci cikkek