Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

DJ Berry

Bibliográfia - DJ Berry

BIOGRÁFIA
DJ Berry korán kezdte a szakmát. 10 éves volt, amikor először állt DJ pultban az egyik általános iskolás rendezvényen. A buli olyannyira jól sikerült, hogy innentől kezdve minden sulis rendezvényen Berry zenélt. 13 éves kora óta állandó látogatója volt a diszkóknak, a helyi DJ-nek segített pakolni, szerelni. Nem sok idő kellett, hogy Berry és barátja M’Atth-X lettek a szombati bulik házigazdái. Ezek után nem volt kérdés Berry számára, hogy ez az ő szakmája.

tovább »



Középiskolás évei alatt, már szülő városában, Mezőhegyesen is profi diszkó működött. A környékről rengeteg fiatal járt a szórakozóhelyre. Ebben a diszkóban dolgozott Csapó Lajos, aki egyben rádiós műsorvezető is. Ő volt az, aki tapasztalatával és zenei tudásával segített Berry-nek, és hamarosan lehetőséget adott neki a diszkózásra. Ezután éveken keresztül sok helyen zenélt, szombatonként pedig a helyi fiataloknak húzta a talpalávalót. Az idő múlásával a technika fejlődött, s ezzel Berry is lépést tartott. Rövidesen a magnókat leváltotta a lemezjátszó és a CD-lejátszó. Technikai tudása mellet, az elméletet is fejlesztette, és hamarosan letette a DJ vizsgát. Berry életében a mixelés mindig nagyon fontos szerepet töltött be. Már egész fiatalon „mix-függő” volt. Bármilyen mixet hallott, nagy hatással volt rá. 1987-ben a suli rádióban is elkezdett dolgozni. Folyamatosan gyártania kellett a szignálokat. Itt került először kapcsolatba a keverőpulttal és egy többcsatornás szalagos stúdiómagnóval. Már akkor azon volt, hogy a legjobb mixeket állítsa elő. Sokéves helyi diszkózás után Győrben próbálta ki magát. Teljesen ismeretlenül elindult egy DJ versenyen, ahol holtversenyben első helyen végzett.

Számítógépes és a DJ ismereteinek felhasználásával ezután kezdte el gyártani a megamixeket. A kész anyagokat DJ barátaival teszteltette, a jó visszajelzéseken felbuzdulva merített bátorságot ahhoz, hogy mixeit több rádiónak és lemezcégnek elküldje. 2001-ben kereste meg jelenlegei kiadója, a Record Express egy együttműködési lehetőséggel, melynek első eredménye a Chart Mix 2003 mixlemez lett. A kiadvány olyan sikeres volt, hogy a sorozat negyedik darabja be is aranyozódott, és tavaly már a hatodik rész látott napvilágot.

2005 óta pedig Berry állítja össze és mixeli a sikeres Sunshine sorozatot is.

« bezár