Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Terminal 01

Bibliográfia - Terminal 01

Asa & Max

Asa és Max nem csak a pultok mögött a magánéletben is párost alkotnak. Back-to-back szettjükkel közösen már négy éve szórakoztatják a nagyérdeműt.

Max, azaz Szabolcs (28) már kilenc esztendeje űzi a lemezlovasok mesterségét. Még Szabadkán, szülővárosában tanult meg keverni Dj Okey és Fakirtól, akik mára világhírű producerekké váltak Noise Distruction néven. Max a város leghíresebb diszkójában, a ma is prosperáló Lifkában próbálhatta ki magát először, mint lemezlovas.

tovább »



A páros Szegeden ismerkedett meg egymással 1997-ben egyetemi éveik alatt. Hamar fény derült arra, hogy egyéb közös tulajdonságaik mellett zeneileg is teljesen egy hullámhosszon vannak, így Asa, azaz Ildikó (25) is a dj pultok mögé merészkedett.
A Lagunában, ami egy elegáns klub volt Szeged belvárosában, tehették fel bakelitjeiket első ízben együtt.

Budapestre három évvel ezelőtt költöztek fel - hiszen Asa fővárosi születésű -, és a korábbiaknál is intenzívebben vetették bele magukat az éjszakai életbe. Kisebb-nagyobb kluboktól kezdve, kávézókon keresztül, szabadtéri party-kig mindenhol feltűntek az elmúlt években. Eddigi állomásaikból a Super Sonic Technikum rezidensi posztját, Trafóban, Süss Fel Napban, West Balkánban Nagával való közös fellépéseiket, a Pachában, Kashmirban, E-Klubban és számos szabadtéri bulin (Frank-hegy, Garancsi tó…) való részvételüket emelem ki.
Jelenleg a Club11 szombati ill. a Club Play „Tech Time” rendezvényének rezidens dj-i. Az utóbbi rendezvényen Dj Newl előtt izzítják a közönséget.

Hitvallásuk az igényesség, amely alapján szelektálják zenéiket. Nem elvakultak egyetlen stílus irányában sem: tech-houset, tribalt, chicago houset, break-beatet és technot is hallhattunk már tőlük, gyakran egy mixben ötvözik a különböző irányzatokat. Arculatukat egyedi szettjük határozza meg, és nem mások majmolása, vagy egy-egy zenei stílus mögé rejtőzés.

A páros az elmúlt évben produceri tevékenységbe is belekezdett. Komplett stúdiót építettek fel analóg technikából. Első szerzeményüket a Budapest Parádé 2004-en hallhatja a közönség.

« bezár