Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aquagen

Bibliográfia - Aquagen

Az Aquagen két északnémet producer DJ-bl, Olaf Dieckmann-bl és Gino Montesano-bl áll, akik már régóta jóbarátok is.
Els igazán átüt sikerüket az "Ihr seid so leise" cím felvétellel aratták 1999-ben, mely a viszonylagos ismeretlenség ellenére gyorsan a német dance listák élén landolt és a rangos
Media Controll Chart- on is a harmadik helyig jutott. Ennek következtében az Aquagen még ez év decemberében megkapta els aranylemezét (400.000 darab eladott maxi!!!), és olyannyira nagy siker volt, hogy jelölték a VIVA Comet 2000 díjra!

tovább »


2000 tavaszán a duó új kislemezzel, jelentkezett, mely a "Partyalarm" címet kapta, és amely szintén a klub és dance listák egyik kedvence lett (els héten már rögtön a német eladási listák 26. helyére ugrott). A "Partyalarm" azóta is az egyik legismertebb és legtöbbet játszott klubhimnusz, szinte minden este felhangzik valamelyik húzós partyn, a közönség imádja!
És a sikerszéria tovább folytatódott, hihetetlen tempóban, 2000 nyarán a fiúk két tuti slágerrel is kirukkoltak. A "Tanz für mich" egy provokatív klub felvétel, melyet a komikus sztárral, Ingo Appelt-el közösen készítettek, és ami igazán figyelemfelkelt stílusával borzolta a kedélyeket. Komédia és dance- a duó semmit sem kockáztatott, biztos volt a siker.
Nem sokkal ezután a másik sikerproject-tel, a Warp Brothers- el közösen készített sláger, a Phatt Bass ostromolta a chartokat és kétségtelenül a 2000 év legnagyobb klub sikere lett. A Phatt Base az Aqugen eddigi legismertebb felvétele, egész Európán végigsöpört, Top 10-ben volt az például az angol single listákon, valamint bearanyozódott Dániában.
Az Aquagen els, debütáló albuma Abgehfaktor címmel jelent meg tavaly és nagy sikerrel szerepelt a különböz eladási listákon.
A duó legújabb sikervárományos kislemeze a "hard to say I'm sorry", mely az els sikere a második, Weekender cím nagylemeznek. A felvétel azonnal, a megjelenés els hetében a német DJ playlist els helyén nyitott, ezzel rekordot döntve!
A Weekender album a Record Express gondozásában jelenik meg április közepén.

« bezár

Aquagen cikkek