Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Picasso Branch

Bibliográfia - Picasso Branch

A Picasso Branch 1999-ben egy válogatás során állt össze. A csapat ötlete a producerként, zeneszerzőként és szövegíróként ismert "mágus" Kozso fejéből pattant ki.

Az akkor még ötös fogat Mark, Tim, Bebe, Ricky és T.G. fő vonzereje nem a kidolgozott izomzat és a sármos mosoly, hanem a jókedv, a vagányság és a zenéjükből áradó jó hangulat volt.

Nevükben nem szerették volna a megszokott "Boys", "Gys" elemeket felhasználni, így inkább a Branch utószónál tették le a voksukat. A Picasso név egy zenekari megbeszélésen született. Bebe véletlenül elkotyogta, hogy szeret rajzolgatni és munkáit megmutatva a csapat többi tagjának a híres festőművész Picasso neve jutott az eszébe, így elhatározták, merészek lesznek és felveszik az őrült, nőfaló zseni nevét.

tovább »Első bemutatkozó kislemezük "Álmodj rólam" címmel került a lemezboltok polcaira. A dallamos, gyors tempójú nóta hamar a tini korosztály kedvence lett. A kislemezt a csapat első -"Picasso Branch" címet viselő -debütáló albuma követte. A lemezhez összesen két single készült. A második slágergyanús dal - ma már tudjuk, hogy sláger - a "Belehalok, ha te mást szeretsz" című Kozso szerzemény volt.

Derült égből villámcsapásként érintett minden PSB rajongót az a hír, hogy két tag kiszállt a formációból. Bebe állítólag nem tudta elviselni a producer által diktált tempót és így inkább más vizekre evezett, de maradt a zenei mókuskerékben. Tim távozását a lefutott megdöbbenések után sem igazán indokolták meg, így rejtély maradt, hogy mi történt a fiúval. Egy biztos, hogy ő nem maradt e zene világában. A legutóbbi értesüléseink szerint eredeti szakmájában szakácsként helyezkedett el.

A második nagylemez már a Mark, Ricky, T.G. felállásban látta meg a napvilágot. A "2" címet viselő korong követte a már jól kitaposott utat: gyönyörű dallamok, értelmes szövegek, profi előadás és természetesen mindennek köszönhetően fantasztikus siker. Az eddig vokális alapokra építkező produkció ezen anyagánál a bulizós hangzásra fektette a hangsúlyt. T.G., Ricky és Mark ezen a lemezen szólistaként is debütált.

Az albumhoz készült első klip a "Gyere még" című igen energikus nótából készült. Az igen sexisre sikeredett videot Belgrádban vették föl a fiúk. Lenge öltözékek, és balkáni luxus jellemzi a klipet. A dalt egy újabb, kevésbé lassú tempójú szám követte "Soha ne add fel" címmel.

2001. március - Újabb megrázó és a könnyűzenei életben pletykálkodásra okot adó tagcsere történt a PSB-ben. Mark helyett egy korábbi tánciskolás Mack'o lép az együttes harmadik posztjára. Mark távozásáról sokan azt sugdolózták, hogy személyes viszályok miatt lépett ki a csapatból. Ezt azonban a produkció két oszlopos tagja Ricky és T.G. cáfolta.

« bezár

Diszkográfia - Picasso Branch

Picasso Branch 2. (2000)
Picasso Branch (1999)