Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Dred

Bibliográfia - Dred

A csapat névadója Dred, akinek első szerzeménye 1998-ban jelent meg, majd dalai több válogatáslemezen is feltűntek. 2004 végén dj-ként készítette el a Dred Trendi Hit Mix című mixalbumát, azonban az igazi áttörést 2005 áprilisában a \"Csak a Hold\" című maxi hozta meg számára.

2006-ban a Dred produkció képviselte Magyarországot az évente megrendezett Eurodance Song fesztiválon. (A megmérettetésen 39 ország dance dalai versenyeznek az \"Európa legjobb dance dala\" címért. Az elmúlt években olyan előadók dalai szerepeltek itt, mint az ATB, David Guetta a Tatu vagy a Groove Coverage. Ennek a prominens társaságnak a Dred duó is tagja lett.)

tovább »A második szóló kislemez \"Az éjjel\" és a 2006 nyarán debütáló \"Bolond nyár\" is hozta a papírformát és már megjelenésének hetében felkerült a hazai lemezlovasok játszási listái alapján készített MAHASZ Dance Chart*-ra. (*A mértékadó lista azt mutatja meg, hogy a diszkókban, klubokban mely zenékre táncol legtöbbet és legszívesebben a közönség.)

A 2006-os év vége ismét mérföldkő a formáció életében, hiszen az új Dred dal a \"Megfordul a Föld\" bemutatásának hetében a VIVA televízó slágerlistájának első helyén startolt és öt hétig vezette is a listát. Ugyanezen dal volt hetekig a legjobb magyar felvétel a Danubius Rádió sikerlistáján is.

Dred kitartó keresés után 2007-ben talált rá arra az énekesnőre, aki a jövőben a Dred formáció hangja és arca is lesz egyben. A közel hetven tehetséges jelentkező közül Dred választása Doris-ra esett, akivel az első perctől megtalálták a közös nevezőt. A csinos lány már az általános iskolát is ének szakon végezte, tíz éves kora óta tanul zongorázni, egy évig klasszikus éneket, majd négy évig jazz éneket tanult. Doris jelenleg az ELTE ének-zene, karvezetés-szakos hallgatója, így rá nem igaz a mondás: \"aki szép, az okos nem lehet\".

Az együttes dalait mind a vidéki, mind az országos rádiók rendszeresen sugározzák. Dred rádióműsora országszerte közel negyven rádióállomáson hallható heti rendszerességgel.

A VIVA Chart, a MAHASZ Dance lista és a MAHASZ Rádiós toplista talán a hazai popzene legfontosabb népszerűség mérői. Minden Dred dal mindhárom listán a top 10-ben szerepelt. Az eredmények láttán kétségtelen, hogy a Dred együttes a magyar zenei élet élvonalába tartozik.

forrás: www.dredmusic.hu

« bezár

Dred cikkek